"חומוס" עדשים טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון "חומוס" עדשים טבעוני

גרסה מהירה ופשוטה לחומוס המוכר. הטעם דומה למדי למקור. אפשר להגיש עם תוספות שאוהבים, כמו בצל או פטריות, כאן מוצעת אפשרות של סלטון עדשים ירוקות חריף מעל

4 סועדים דרגת קושי: בינוני
 עם סלטון עדשים ירוקות "חומוס" עדשים
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כוס (180 גרם) עדשים כתומות חצויות, שטופות

3 כוסות (720 מ"ל) מים
1 עלה דפנה
1 גזר (כ-100 גרם), קלוף
3 שיני שום, קלופות
2 כפות טחינה גולמית
3/4 כפית מלח

לסלטון העדשים:

1/2 כוס (כ-100 גרם) עדשים ירוקות, שטופות
2 כוסות (480 מ"ל) מים
2 גבעולי בצל ירוק, שטופים
1 פלפל ירוק חריף (או פחות,
תלוי בסיבולת החריף)
1 שן שום, קלופה
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח

להגשה:

שמן זית

הוראות הכנה

מבשלים את העדשים הכתומות השטופות בסיר קטן על אש בינונית־קטנה עם שפע מים (3 כוסות מים לפחות) ועלה דפנה עד שהן מתרככות לחלוטין (לפחות חצי שעה).

במהלך הבישול מסירים עם כף את הקצף שמצטבר בסיר.

במקביל, חותכים את הגזר גס, מעבירים לסיר קטן עם שפע מים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה או עד ריכוך.

מסננים את העדשים, ושומרים את המים.

מסננים את הגזר (אין צורך לשמור את מי הבישול של הגזר).

מעבירים את העדשים והגזר לקערה או סיר, ומוסיפים גם את שיני השום הקלופות, הטחינה והמלח. טוחנים הכל בעזרת מוט בלנדר (או במעבד מזון), ומוסיפים בהדרגה את מי הבישול של העדשים הכתומות (לא את כל המים, רק עד שמגיעים למרקם הרצוי – מרקם סמיך ומעט מוצק, כמו של חומוס רגיל). טועמים, ומתקנים תיבול עם מלח אם צריך. "חומוס" העדשים מוכן, ורצוי להגיש עם שמן זית.

הצעת הגשה נוספת: משרים את העדשים הירוקות כחצי שעה בשפע מים. מסננים ומעבירים לסיר קטן עם 2 כוסות מים. מעמידים את הסיר על אש בינונית־קטנה, ומבשלים ללא מכסה עד לאידוי של הנוזלים וריכוך העדשים (לפחות חצי שעה). מעבירים את העדשים לקערה. קוצצים את גבעולי הבצל הירוק (החלק הלבן והירוק) ואת הפלפל הירוק החריף. מוסיפים לקערה עם העדשים. כותשים פנימה את השום, יוצקים את מיץ הלימון והמלח, ומערבבים היטב. טועמים תיבול, ומתקנים אם יש צורך. מניחים על החומוס ויוצקים מעל שמן זית בנדיבות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות