שקשוקה טלה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שקשוקה טלה

מקור ההשראה למנה הוא מסעדה בצפון יוון: תבשיל של טלה שבסיום הבישול (הארוך) מוסיפים לו ביצים. אפשר להשתמש גם בבשר בקר

2-4 סועדים דרגת קושי: בינוני
שקשוקת טלה במחבת
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 עגבניות

1 בצל, קלוף
1 גזר, קלוף
1 גבעול סלרי, שטוף
1 ק"ג בשר צוואר טלה (או נתח אחר שמתאים לבישול ארוך),
חתוך לקוביות בינוניות
1 כף שמן זית
1 כף רסק עגבניות
3 כוסות (720 מ"ל) מים
קורט מלח ופלפל שחור
3 שיני שום, קלופות
כ-10 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
3/4 כוס מים רותחים
ביצים כמספר הסועדים

הוראות הכנה

שוטפים את העגבניות, חורצים חתך קטן בצורת X בתחתיתן ומניחים בקערה. יוצקים עליהן מים רותחים עד כיסוי מלא. חולטים אותן כך כדקה. מסננים את המים ושוטפים במים קרים. בעזרת סכין קטנה קולפים את העגבניות. קוצצים אותן דק. קוצצים דק גם את הבצל, הגזר והסלרי (כל ירק בנפרד, אין לערבב אותם).

מחממים סיר רחב ושטוח על אש בינונית. כאשר הוא חם מאוד, מעבירים אליו את קוביות הבשר (אין צורך בשמן, מאחר שנתחי הטלה שומניים דיים). צורבים היטב את קוביות הבשר מכל הצדדים. מוציאים מהאש, ומניחים בצד. מוסיפים 1 כף שמן זית, ומגרדים את תחתית הסיר עם כף עץ כדי "לשחרר" את המשקעים שנוצרו מצריבת הבשר. מעבירים פנימה את הבצל, ומאדים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הגזר, ומערבבים קלות. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את הסלרי. מערבבים. לאחר כשתי דקות, מוסיפים את העגבניות. מערבבים, ולאחר כ-5 דקות מוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים היטב. מחזירים לסיר את הבשר ויוצקים את המים. בוזקים את המלח והפלפל השחור, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים לפחות 3 שעות.
שעתיים לאחר הוספת המים, כותשים את שיני השום ומוסיפים לתבשיל. מניחים את פטריות הפורצ'יני בקערה, וחולטים אותן במים רותחים (3/4 כוס) במשך 10 דקות. קוצצים את הפטריות החלוטות, ומוסיפים לתבשיל ביחד עם מי החליטה (אין להכניס לסיר את המשקעים שנוצרים לרוב בתחתית המים). מערבבים קלות. אם לקראת סוף הבישול נותרים נוזלים רבים, ממשיכים לבשל ללא מכסה על מנת שהתוצאה תהיה סמיכה.

מפרקים את הבשר, ומערבבים עם הרוטב. טועמים, ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל אם צריך. יוצרים גומחות קטנות כמספר הביצים, ויוצקים ביצה לכל גומחה. ממשיכים לבשל עד שהביצים מגיעות למידת העשייה הרצויה. מגישים עם לחם טוב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות