מתכון |

מאפה פילו זוקיני ונענע

מתכון מיוחד שמשלב בין בצק פילו פריך למיקס גבינות איכותי לצד זוקיני נימוח ונענע מרעננת

רוסלה יונה ואמיר פורת, שפים קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוסלה יונה ואמיר פורת, שפים קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית פיירקס עגולה קוטר 22
מאפה פילו זוקיני ונענעצילום: דודו בכר

רכיבים

למאפה:

  • 4 דפי פילו
  • ביצה טרופה
  • 1/2 כוס שמן להברשה
  • מלית גבינות זוקיני ונענע

למלית:

  • 300 מ"ל (כוס וחצי) חלב
  • 5 ביצים
  • 300 גרם גבינת שמנת 30%
  • 4 שיני שום כתושות
  • 30 גרם (3 כפות) קמח
  • 20 עלי נענע קצוצים דק
  • 120 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 60 גרם גבינת פקורינו מגוררת
  • 250 גרם גבינת בולגרית מגוררת
  • 2 זוקיני חתוכים לקוביות
  • 25 גרם חמאה

הוראות הכנה

הכנת המלית:

במחבת מקפיצים את קוביות הזוקיני בחמאה כ-2 דקות, עד הזהבה קלה וריכוך. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר.

בקערה מערבבים היטב את חומרי המלית.

מוסיפים אל תערובת הגבינות את הזוקיני המוקפץ ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת המאפה:

מברישים עם שמן את התבנית ומניחים דף פילו, כך שכל התבנית מרופדת בו וקצותיו נופלות כלפי חוץ (ישמשו לסגירת המאפה), אותן מורחים במעט שמן. לוקחים עוד שניים מדפי הפילו הנוספים וחוזרים על הפעולה שוב.

על גבי דף הפילו השלישי יוצקים את המלית.

מניחים דף פילו נוסף שעוטף את המלית. אוספים את קצוותיו על מנת לסגור את המאפה כך שלא תבצבץ ממנו המלית.

מברישים את חלקי הפילו החשופים בביצה טרופה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כחצי שעה עד שהמאפה מזהיב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ