מתכון

פשטידת עלי מנגולד, בצל ומוצרלה

סלק העלים, הידוע יותר כמנגולד, ניחן במרירות קלה. במהלך בישול קצר בשמן זית הוא מקבל טעמים מעודנים ומשמש בן לוויה נהדר לגבינות ובצקים

רוסלה יונה ואמיר פורת, שפים קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוסלה יונה ואמיר פורת, שפים קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית עגולה קוטר 22
פשטידת עלי מנגולד, בצל ומוצרלה

רכיבים

  • 400 גרם עלי מנגולד שטוף ומיובש
  • 4 בצלים קלופים ופרוסים
  • 3 ביצים
  • 250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 140 גרם קמח
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 גרם אבקת אפייה (כפית)
  • 200 גרם שמנת חמוצה (גביע)
  • 5 כפות שמן זית

הוראות הכנה

קוצצים גס את עלי המנגולד.

במחבת רחבה מאדים בשמן זית את הבצלים הפרוסים ואת עלי המנגולד  למשך כ-3 דקות. מעבירים לקערה להצטננות.

בקערה נוספת מערבבים היטב את הביצים עם הגבינות עם הקמח, אבקת האפייה, השמנת החמוצה, השום הכתוש והתבלינים.

מאחדים בין התערובות.

מוזגים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.

תגובות