מרק שעועית שחורה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק שעועית שחורה

מרק טעים מאוד שבו עגבניות והרבה ניחוחות מחזקים את השעועית השחורה

8 מנות דרגת קושי: קל
מרק שעועית שחורה
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חצי ק"ג שעועית שחורה

חצי ק"ג בצל קצוץ לקוביות קטנות

5 שיני שום חתוכות גס

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 סלרי אמריקאי קצוץ דק (גבעולים ועלים)

שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות

1 ק"ג עגבניות קלופות,

עלים מצרור כוסברה

עלים מצרור פטרוזיליה

3 כפות מיץ לימון

חצי פלפל ירוק חריף

6 תמרים מגולענים (רצוי גם קלופים)

כף זרעים כתושים של כוסברה

חצי כף כמון טחון

מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

משרים את השעועית השחורה ללילה, מחליפים את המים ומבשלים עד שהיא מתרככת ממש.

בסיר נפרד: מאדים את הבצל הקצוץ בשתי כפות שמן זית, מוסיפים שיני שום, גזר וסלרי. מעבירים חצי מהשעועית המבושלת לסיר עם הירקות. מרסקים את החצי השני של השעועית (זה בלי הירקות) המבושלת ביחד עם העגבניות הקלופות, עלי הכוסברה והפטרוזיליה, חצי פלפל ירוק חריף (אפשר פחות ואפשר גם בלי), מיץ הלימון, התמרים המגולענים, זרעי הכוסברה, הכמון, מלח.

מערבבים את תכולת שני הסירים. ממלאים את הסיר בציר ירקות (יש הוראות הכנה במתכון מרק הסלק) או מים (לפי הסמיכות הרצויה). מבשלים כחצי שעה ומתקנים תיבול.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות