גל ברזילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק עדשים כתומות ועגבניות בחלב קוקוס
צילום: אביעד הרמן
גל ברזילי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל

רכיבים

  • חצי ק"ג עדשים כתומות

  • 4 שיני שום פרוסות דק

  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים

  • חצי כף כמון טחון

  • חצי כפית פלפל שאטה גרוס

  • 750 גרם בצל פרוס (6-5 בצלים) מאודה בשתי כפות שמן

  • 800 גרם עגבניות טריות בשלות קלופות וקצוצות גס

  • 50 מ"ל מיץ לימון טרי

  • 200 מ"ל קרם קוקוס (כדאי להשתמש באורגני לייט 6% שומן)

  • כף סילאן טבע

  • מלח לפי הטעם

  • שתי כפות שמן קנולה

הוראות הכנה

משרים את העדשים לשעתיים במים פושרים, מסננים ומשאירים בצד. קולים קלות את הכמון, הכוסברה והשאטה (שתי דקות על אש בינונית). מוסיפים את השום וכף שמן. כשהשום מתרכך מוסיפים את העדשים, העגבניות וארבע כוסות מים (כ 750 מ"ל). מרתיחים ומבשלים עד לריכוך של העדשים (כ 20 דקות מרתיחה). מוסיפים מלח, סילאן, חלב קוקוס ואת הבצל המאודה ומביאים לרתיחה נוספת. לסיום מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים טעמים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ