מרק בטטה וארטישוק ירושלמי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק בטטה וארטישוק ירושלמי

מרק קליל הכנה ועשיר בטעמים. הארטישוק הירושלמי והברנדי מעניקים לו ארומה כפרית רחוקה

דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

300 גרם ארטישוק ירושלמי מקורצף ונקי, פרוס דק, מושרה במים קרים לשעה לפחות ומסונן

1 וחצי ק"ג בטטה קלופה ופרוסה דק

5 שיני שום קצוצות גס

שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 כף זרעי כוסברה כתושים

כף עלי טימין או רוזמרין טרי

רבע כפית אגוז מוסקט מגורד דק

חצי כפית פלפל לבן

3 ליטר ציר ירקות* או מים

כשליש כוס ברנדי משובח

מלח לפי הטעם

 

*ציר ירקות:

את כל הירקות הבאים שוטפים היטב וקוצצים גס:

2 בצלים עם קליפתם, 2 גזרים, 5 שיני שום, צרור גבעולי סלרי עם העלים, גבעולים של צרור פטרוזיליה (את העלים אפשר לקצוץ לסלט), 2 עלי דפנה, 3 מסמרי ציפורן, 3 גרגרי פלפל אנגלי, כף עלי רוזמרין טריים, לימון פרסי שבור לחתיכות.

מאדים הכל 3 דקות במעט שמן ומוסיפים או לא מלח לפי הטעם (בערך כף).

ממלאים את הסיר במים ומרתיחים.

מנמיכים את האש מבשלים כחצי שעה.

מסננים היטב מכל הירקות והמשקעים.

הוראות הכנה

חורכים את הארטישוק הירושלמי עד להזהבה, מוציאים את מחצית מהכמות, מניחים בצד ומוסיפים לחצי שבסיר את השום. כשהשום מתרכך מוסיפים את התבלינים ו"פותחים" אותם במשך דקה נוספת. מוסיפים 1 ק"ג מהבטטה, שורש סלרי ושני ליטר ציר ירקות או מים. מרתיחים, מנמיכים ומבשלים עד לריכוך מוחלט של הבטטה (כרבע שעה מרתיחה). מוסיפים את הברנדי ומרסקים בעזרת בלנדר-מוט עד לקרם חלק, מוסיפים מים עד לסמיכות הרצויה ומלח לפי הטעם (כדאי להביא בחשבון שהמרק נעשה קצת יותר סמיך בהמשך). מוסיפים את יתר הבטטות הפרוסות והארטישוק שהונחו בצד ומבשלים עד שהבטטה מתחילה להתרכך (חמש דקות).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות