מתכון |

מרק בטטה וארטישוק ירושלמי

מרק קליל הכנה ועשיר בטעמים. הארטישוק הירושלמי והברנדי מעניקים לו ארומה כפרית רחוקה

גל ברזילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק בטטה
גל ברזילי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל

רכיבים

  • 300 גרם ארטישוק ירושלמי מקורצף ונקי, פרוס דק, מושרה במים קרים לשעה לפחות ומסונן

  • 1 וחצי ק"ג בטטה קלופה ופרוסה דק

  • 5 שיני שום קצוצות גס

  • שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות

  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים

  • כף עלי טימין או רוזמרין טרי

  • רבע כפית אגוז מוסקט מגורד דק

  • חצי כפית פלפל לבן

  • 3 ליטר ציר ירקות או מים

  • כשליש כוס ברנדי משובח

  • מלח לפי הטעם

לציר ירקות:

  • 2 בצלים עם קליפתם

  • 2 גזרים

  • 5 שיני שום

  • צרור גבעולי סלרי עם העלים

  • גבעולים של צרור פטרוזיליה (את העלים אפשר לקצוץ לסלט)

  • 2 עלי דפנה

  • 3 מסמרי ציפורן

  • 3 גרגרי פלפל אנגלי

  • כף עלי רוזמרין טריים

  • לימון פרסי שבור לחתיכות

הוראות הכנה

להכנת הציר (למי שבוחר):

את כל הירקות הבאים שוטפים היטב וקוצצים גס:

2 בצלים עם קליפתם, 2 גזרים, 5 שיני שום, צרור גבעולי סלרי עם העלים, גבעולים של צרור פטרוזיליה (את העלים אפשר לקצוץ לסלט), 2 עלי דפנה, 3 מסמרי ציפורן, 3 גרגרי פלפל אנגלי, כף עלי רוזמרין טריים, לימון פרסי שבור לחתיכות.

מאדים הכל 3 דקות במעט שמן ומוסיפים או לא מלח לפי הטעם (בערך כף).

ממלאים את הסיר במים ומרתיחים. מנמיכים את האש מבשלים כחצי שעה.

מסננים היטב מכל הירקות והמשקעים.

הכנת המרק:

חורכים את הארטישוק הירושלמי עד להזהבה, מוציאים את מחצית מהכמות, מניחים בצד ומוסיפים לחצי שבסיר את השום. כשהשום מתרכך מוסיפים את התבלינים ו"פותחים" אותם במשך דקה נוספת.

מוסיפים 1 ק"ג מהבטטה, שורש סלרי ושני ליטר ציר ירקות או מים. מרתיחים, מנמיכים ומבשלים עד לריכוך מוחלט של הבטטה (כרבע שעה מרתיחה).

מוסיפים את הברנדי ומרסקים בעזרת בלנדר-מוט עד לקרם חלק, מוסיפים מים עד לסמיכות הרצויה ומלח לפי הטעם (כדאי להביא בחשבון שהמרק נעשה קצת יותר סמיך בהמשך).

מוסיפים את יתר הבטטות הפרוסות והארטישוק שהונחו בצד ומבשלים עד שהבטטה מתחילה להתרכך (חמש דקות).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ