מרק בורשט טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק בורשט טבעוני

אפשר להגיש אותו קר בקיץ וחם בחורף, ואם יש אורחים צמחונים אפשר לקשט במעט שמנת

דרגת קושי: קל
בורשט
דורעם גונט
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 ליטר ציר ירקות

4 סלקים בינוניים קלופים ופרוסים

4 שיני שום

200 גרם כרוב לבן קצוץ

כפית מיץ לימון

2 כפיות חומץ בלסמי

2 בצלים בינוניים קצוצים

2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

לקישוט:

יוגורט צאן ומעט שמיר או עירית

הוראות הכנה

שלב א':

הכנת הציר: את כל הירקות הבאים שוטפים היטב וקוצצים גס: 2 בצלים עם קליפתם, 2 גזרים, 5 שיני שום, צרור גבעולי סלרי עם העלים, גבעולים של צרור פטרוזיליה (את העלים אפשר לקצוץ לסלט), 2 עלי דפנה, 3 מסמרי ציפורן, 3 גרגרי פלפל אנגלי, כף עלי רוזמרין טריים, לימון פרסי שבור לחתיכות. מאדים הכל 3 דקות במעט שמן ומוסיפים או לא מלח לפי הטעם (בערך כף). ממלאים את הסיר במים ומרתיחים. מנמיכים את האש מבשלים כחצי שעה. מסננים היטב מכל הירקות והמשקעים.

שלב ב: המרק: מבשלים את הסלקים בציר עד שמתחילים להתרכך, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד לריכוך מוחלט. בסיר נפרד (במקביל לבישול הסלק ותפוחי האדמה) מאדים את הבצל. מוסיפים את הכרוב הלבן והשום ומאדים למשך עשר דקות נוספות. מוסיפים את הסלק עם תפו"א (ונוזל הבישול שלהם) לסיר עם הבצל ומביאים לרתיחה.

מורידים מהאש וטוחנים את כל המסה בבלנדר עד לקבלת קרם אחיד והומוגני, מחזירים לאש ומוסיפים ציר עד לקבלת המרקם הרצוי, מתבלים בפלפל שחור, מלח, לימון וחומץ בלסמי, ומביאים לרתיחה נוספת. מגישים חם או קר עם כפית יוגורט כבשים ומעט שמיר או עירית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות