מרק חרירה נבטוטים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק חרירה נבטוטים

מרק טבעוני עשיר בקטניות ובנבטי עדשים ולוביה

דרגת קושי: בינוני
מרק חרירה
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לנבטוטים:

250 גרם עדשים ירוקות

250 גרם פולי לוביה (שעועית לבנה עם עין שחורה)

למרק:

חצי ק"ג בצל קצוץ דק

3 גזרים קצוצים דק מאוד

3 קישואים קצוצים דק מאוד

תפוח אדמה בינוני מגורר גס

צ'ילי אדום או ירוק חריף לפי הטעם

חצי ק"ג נבטוטים (המשקל אחרי ההנבטה)

5 שיני שום קצוצות

250 גרם עדשים כתומות שהושרו לשלוש שעות ונשטפו

שני צרורות פטרוזיליה קצוצים דק

שני צרורות כוסברה קצוצים

צרור שמיר קצוץ

חצי ק"ג עגבניות מרוסקות (אפשר לטחון בבלנדר עם הקליפה)

2 ליטר ציר ירקות  (או מים)*

כף כמון

חצי כפית כורכום

לימון פרסי יבש (שחור) מפורר וללא גרעינים

לימון טרי שלם קצוץ דק (עם הקליפה)

מלח

לציר ירקות:

2 בצלים עם קליפתם

2 גזרים
5 שיני שום
צרור גבעולי סלרי עם העלים
גבעולים של צרור פטרוזיליה (את העלים אפשר לשמור לסלט)
2 עלי דפנה
3 מסמרי ציפורן
3 גרגרי פלפל אנגלי
כף עלי רוזמרין טריים
לימון פרסי שבור לחתיכות

 

הוראות הכנה

נבטוטים:

משרים את העדשים והפולים בליטר מים למשך 6 שעות. מסננים את המים, שוטפים את הקטניות ומניחים במסננת מכוסה במגבת במקום מאוורר למשך 10 שעות (לילה). הנבטוטים מוכנים לאכילה כשמצמיחים זנב קטנטן.

הכנת הציר (אם לא הולכים על מים):

את כל הירקות שוטפים היטב וקוצצים גס. מאדים הכל 3 דקות במעט שמן ומוסיפים או לא מלח לפי הטעם (בערך כף). ממלאים את הסיר במים ומרתיחים. מנמיכים את האש מבשלים כחצי שעה. מסננים היטב מכל הירקות והמשקעים.

המרק:

מאדים בצל ומוסיפים לפי הסדר שום, צ'ילי, גזר, קישואים ותפו"א, כמון, כורכום, לימון פרסי, עגבניות המרוסקות, העדשים הכתומות, הנבטוטים ושני ליטר ציר (או מים). מבשלים כשעה (מערבבים מדי פעם, יש לעדשים הכתומות נטייה לשקוע ולהידבק לתחתית). מוסיפים את עשבי התיבול והלימון הטרי. מביאים לרתיחה נוספת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות