עלי מנגולד ממולאים בלוקוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עלי מנגולד ממולאים בלוקוס

מומלץ להשתמש בעלי מנגולד בינוניים בגודלם וצעירים, מאחר שזמן הבישול אינו ארוך (אחרת מילוי הדג יתייבש לחלוטין)

15 יחידות דרגת קושי: בינוני
עלי מנגולד 
ממולאים בלוקוס
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 תפוז, שטוף

1/2 כוס מים
18-15 עלי מנגולד
3/4 כף מחוקה ראס אל חנות
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות חמאה מזוקקת
(או חמאה רגילה), מומסת
1 כף שמן זית
 

למילוי:

1/4 באגט יבש (או פרוסת
לחם לבן)
300 גרם פילה דג לוקוס, ללא העור
1 בצל קטן, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1/2 צרור כוסברה, שטוף
כתריסר גבעולי עירית
4 גבעולי שמיר
5 כפות שמן זית
3 כפות בורגול בינוני
1/3 כוס פיסטוקים, קלופים
3/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות. פורסים את התפוז לפרוסות דקות, וקוצצים לקוביות קטנות. מפזרים אותן בתבנית המתאימה לשימוש בתנור (שבה גם נניח את עלי המנגולד הממולאים בהמשך) ויוצקים את חצי כוס המים. מכסים (מכסה ייעודי, נייר אלומיניום) ומכניסים לתנור.

מכינים את המילוי:

משרים את הלחם היבש בקערה עם מים למשך 10-5 דקות. בינתיים מעבירים את הבצל, השום, הכוסברה, העירית והשמיר למעבד המזון וטוחנים דק. מוסיפים חצי מכמות הדג (עדיף לחתוך לקוביות גדולות כדי להקל על מעבד המזון), וטוחנים דק מאוד. תוך כדי פעולה מזלפים את שמן הזית. מעבירים לקערה. מעבירים את החצי הנותר מכמות הדג למעבד המזון (אין צורך לשטוף אותו), וקוצצים גס בפולסים כך שיתקבלו קוביות קטנות של דג ולא מחית (אפשר גם לקצוץ בסכין). מעבירים לקערה עם הירק והדג הטחון. מערבבים היטב. קוצצים גס את הפיסטוקים ומעבירים גם אותם לקערה יחד עם הבורגול, המלח והפלפל השחור. מוציאים את הלחם המושרה מהמים, סוחטים אותו היטב, ומעבירים לקערה עם התערובת. מערבבים היטב, עדיף בידיים, כדי לפורר ולהטמיע את הלחם בצורה אחידה בתערובת (תפקידו להעניק רכות למילוי). עוטפים בניילון ומכניסים למקרר.

שוטפים היטב את עלי המנגולד וקוטמים את הגזע העבה שלהם (אחרת יהיה קשה לגלגל אותם). מעבירים לקערה רחבה, ויוצקים עליהם מים רותחים עד כיסוי. חולטים אותם כך כ-5 דקות. מסננים, ושוטפים במים קרים.

הרכבה:

על משטח עבודה נקי מניחים עלה מנגולד, צדו הפנימי כלפי מעלה וחלקו הרחב קרוב אלינו. מניחים כף גדושה מהמלית בקצה העלה. מגלגלים חצי גלגול, ומקפלים את השוליים לכיוון המרכז. ממשיכים לגלגל עד קצהו השני של העלה. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים בה את העלים הממולאים, עם התפר כלפי מטה. בקערה קטנה מערבבים את החמאה המומסת, שמן הזית (1 כף) והתבלינים ראס אל חנות, מלח ופלפל שחור. מברישים את העלים בתערובת זו, ואת מה שנשאר ממנה יוצקים לתבנית. מכסים את התבנית ומכניסים לתנור למשך 20 דקות. מסירים את הכיסוי ומשזפים קלות את העלים עוד כ-10 דקות בתנור (אין צורך לחרוך אותם, אחרת הדג יתייבש לחלוטין). מוציאים ומגישים לצד פלחי לימון טריים או לימון כבוש קצוץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות