מתכון

סלט מנגולד מבושל

אחרי שעשיתם שימוש בעלי המנגולד ונותרו לכם הגזעים שלו, מתן שופן מציע לעשות מהם סלט מבושל נהדר

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט גזעי מנגולד מבושל
סלט גזעי מנגולד מבושלצילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 8-6 גזעי עלי מנגולד
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית גדושה הריסה
  • (או סחוג אדום)
  • 3 פרוסות לימון טרי (או 1
  • כף לימון כבוש קצוץ)
  • 1 שן שום, קלופה ופרוסה דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • 3/4 כוס מים

הוראות הכנה

שוטפים את גזעי המנגולד, וחותכים לפרוסות באורך כ–4-3 ס"מ. בסיר קטן על אש קטנה מחממים את שמן הזית. מוסיפים את ההריסה, הלימון, פרוסות השום, הפפריקה, המלח והפלפל השחור. מערבבים. מבשלים כך כשתי דקות. מוסיפים את גזעי המנגולד החתוכים, ומערבבים אותם היטב ברוטב. יוצקים פנימה את המים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות (או אפילו שעה), או עד שהנוזלים מצטמצמים היטב (מדי פעם לערבב ולוודא שהתחתית אינה נשרפת). מסירים מהאש, מניחים לסלט להתקרר, מעבירים לקערה ומגישים למרכז השולחן.

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות