תבשיל מנגולד עם טופו, דלעת וחלב קוקוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל מנגולד עם טופו, דלעת וחלב קוקוס

תבשיל טבעוני עם יותר מניחוח של מזרח אסיה

4 סועדים דרגת קושי: קל
תבשיל מנגולד עם טופו, דלעת וחלב קוקוס
מתן שופן
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6 עלי מנגולד, שטופים היטב

3 כפות שמן קוקוס
350 גרם טופו (firm), חתוך לקוביות 2 סמ"ר
2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
חתיכה קטנה (כ-30 גרם) ג'ינג'ר, קצוץ דק
700 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות 2 סמ"ר
3 כפות סויה
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
1 כפית גדושה מחית צ'ילי קוריאני

הוראות הכנה

קוטמים את הגזעים של המנגולד. קוצצים את הגזעים ומרכזים בערימה אחת, ואת החלק השני של העלים קוצצים ומרכזים בערימה שנייה (נוסיף כל אחת מהן בשלב אחר במתכון). מניחים סיר על אש בינונית, ומחממים את שמן הקוקוס. מוסיפים בעדינות את קוביות הטופו (זהירות, השמן עלול לקפוץ) וצורבים אותן מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג. באותו סיר, מוסיפים את השאלוט הקצוץ וזרעי הכוסברה הטחונים. כאשר הבצל משחים, מוסיפים את השום והג'ינג'ר. מערבבים היטב, וברגע שהם מתחילים להפיץ ריח – מוסיפים את הדלעת וגזעי המנגולד הקצוצים. מערבבים ומאדים כדקה. מוסיפים את הסויה, ומערבבים. מוסיפים את קרם הקוקוס ומחית הצ'ילי הקוריאני, ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול עם סויה, אם צריך. מנמיכים את האש. לאחר כ-10 דקות מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים. מסירים מהאש כאשר קוביות הדלעת התרככו. מגישים לצד אורז לבן, ומומלץ גם לצד כוסברה שטופה וגפרורי שקדים (או בוטנים גרוסים).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות