מתכון לסלט עדשים ים תיכוני של קופינאס

ליד המנגל או בפיקניק, לאמצע השולחן או כתוספת אישית, כך תכינו את סלט העדשים של קופינאס

ירון שנבל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ירון שנבל, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
צילום: גליה אבירם

רכיבים

לסלט:

  • חופן עלי כוסברה (קצוצים)
  • חופן עלי פטרוזיליה (קצוצים)
  • חופן עלי נענע
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק (קצוץ)
  • 100 גרם עדשים שחורות מבושלות
  • 2 כפות  חמוציות
  • כף שקדים קלויים קצוצים
  • 1 כף גבינת פרמז'ן מגוררת (לא חובה)

לרוטב ויניגרט לימון:

  • כף לימון כבוש
  • כף וחצי מיץ לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • כפית סוכר
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • חצי כוס שמן זית

הוראות הכנה

הכנת הסלט:

מערבבים את כל המרכיבים למעט השקדים והפרמז'ן.

מפזרים את השקדים והפרמז'ן מעל הסלט.

הכנת הרוטב:

מערבבים את כל המרכיבים ומעט מהשמן בבלנדר, ותוך כדי הערבוב מזלפים את השמן בהדרגה. ניתן לשמור בקירור עד 4 ימים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ