מתכון

קיש כוסמין עם סלקים, אגסים וקממבר

החלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין ואת המרגרינה בחמאה. בצק פשוט להכנה שאכן מורכב משלושה מצרכים בלבד. יתרון נוסף הוא העובדה שהוא ניטרלי בטעמיו

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית בקוטר 28-26 ס"מ
קיש סלקים אגסים וקממבר

רכיבים

למילוי:

  • 3 סלקים
  • 2 אגסים
  • כ-150 גרם מלח גס
  • כ-140 גרם גבינת קממבר
  • לבצק:
  • 1/2 2 כוסות קמח כוסמין
  • 200 גרם חמאה, קרה
  • 150 גרם שמנת חמוצה

לרויאל:

  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס חלב
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט מלח ופלפל שחור

להגשה:

  • טימין

הוראות הכנה

מפזרים את המלח הגס על נייר אפייה במגש תנור, ועליו מניחים את הסלקים (עם הקליפה). מכניסים לתנור, וצולים במשך שעה וחצי בחום של 220 מעלות. מוציאים מהתנור, וקולפים את הסלקים. חוצים את הסלקים, ופורסים אותם לפרוסות דקות (כמו מניפה). קולפים את האגסים, מסירים את הליבה עם הגרעינים ופורסים גם אותם לפרוסות דקות. פורסים את גבינת הקממבר לפרוסות דקות. מניחים במקרר (עד להרכבת המנה).

הכנת הבצק:

מניחים את הקמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה. חותכים את החמאה לקוביות קטנות, ומעבירים פנימה. מפעילים את המיקסר על מהירות אטית־בינונית. כאשר נוצרים פירורים קטנים, מוסיפים את השמנת. כאשר נוצרים גושי בצק גדולים, עוצרים את פעילות המיקסר. מאחדים את גושי הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה לפחות.
הכנת הרויאל:

טורפים היטב את כל המצרכים. מניחים בצד.
הרכבה:

מחממים תנור ל-165 מעלות. מקמחים את משטח העבודה ואת הבצק, ומרדדים לעיגול בעובי של כ–5-4 מ"מ ובקוטר שגדול בסנטימטרים אחדים מקוטר התבנית. משמנים את התבנית בחמאה (על מנת שהבצק יידבק כמו שצריך, והשוליים לא "יפלו"), ומניחים בה את הבצק המרודד. מהדקים היטב את הבצק, במיוחד בפינה. יש לוודא שיוצרים זווית של כ-90 מעלות אשר צמודה לתבנית. מסירים בעזרת סכין שאריות בצק משולי התבנית. מסדרים בצורה חופשית את מניפות הסלקים הצלויים והאגסים. מפזרים בין הפרוסות של הסלקים והאגסים את פרוסות הגבינה. יוצקים את הרויאל בין האגסים והסלקים. מכניסים לתנור, ואופים כשעה או עד שהרויאל מתייצב.
לפני ההגשה מפזרים מעט טימין טרי.

תגובות