קציצות בקר וסלק ברוטב פול ולפת - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות בקר וסלק ברוטב פול ולפת

25 יחידות דרגת קושי: קל
קציצות בקר וסלק ברוטב פול ולפת
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 סלקים קטנים (כ-270 גרם)

1 גבעול בצל ירוק, שטוף
1 בצל לבן קטן, קלוף
1/4 צרור פטרוזיליה, שטופה
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
קורט מלח ופלפל
לרוטב:
1 כף שמן זית
1 לפת, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 גבעול סלרי, שטוף
1 עגבניית תמר, שטופה
1 גבעול בצל ירוק, שטוף
350 גרם תרמילים של פול טרי
2 שיני שום, קלופות וכתושות
מיץ מ-1 לימון
1 כף רכז רימונים
1/2 כוס מים
קורט מלח ופלפל

הוראות הכנה

קולפים את הסלקים, פורסים לקוביות גדולות ומכניסים למעבד מזון. טוחנים דק. חותכים גס את גבעול הבצל הירוק (החלק הלבן והחלק הירוק) ומוסיפים למעבד המזון יחד עם הבצל הלבן הקטן והפטרוזיליה. טוחנים. מעבירים לקערה יחד עם הבשר, ולשים היטב. מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה (או עד שהרוטב מוכן).

בינתיים , מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח על אש בינונית. כאשר הוא חם, מכניסים את קוביות הלפת. צורבים כ-2 דקות. בינתיים פורסים את גבעול הסלרי (ללא העלים. שומרים אותם לסוף) לטבעות קטנות, ומוסיפים לסיר. לאחר כשתי דקות מגררים פנימה את העגבניה. מערבבים קלות. פורסים את גבעול הבצל הירוק, ומוסיפים לסיר. מחלצים את הפולים מהתרמילים, ומוסיפים לסיר יחד עם השום הכתוש. מערבבים קלות. מוסיפים את הנוזלים (לימון, רכז רימונים ומים) ואת המלח והפלפל. מערבבים, מנמיכים את האש, ומכסים.

מבשלים כשעה או עד שהפולים מתרככים.
מוציאים את מסת הקציצות מהמקרר, וקורצים ממנה כדורים (כ-25 סה"כ). מניחים ברוטב, וממשיכים בבישול עוד כחצי שעה ללא כיסוי (לצמצום הנוזלים) או עד שהקציצות מוכנות. מגישים עם פירה או אורז.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות