מתכון

קציצות טבעוניות של סלק ומנגולד

קציצות טבעוניות שכיף לאכול בתוך פיתה עם ירקות טריים וטחינה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8-10 יחידות
קציצות סלק ומנגולד טבעוני בפיתה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 2 עלי מנגולד
  • 2 סלקים
  • 1 תפוח אדמה קטן
  • 2 שיני שום, קלופות
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה

שוטפים את עלי המנגולד, וקוצצים אותם דק. מחממים את שמן זית במחבת ומוסיפים את המנגולד הקצוץ. מערבבים ומקפיצים אותם מדי פעם כ-10 דקות, או עד שהם משחימים קלות. מסירים מהאש.
קולפים את הסלקים ותפוח האדמה, מגררים אותם ומניחים במסננת בתוך קערה על מנת שיגירו את הנוזלים. בוזקים מעט מלח ופלפל, ומערבבים. מניחים כך 10-5 דקות. לאחר מכן סוחטים. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים מגש תנור בנייר אפייה, וקורצים מהמסה 10-8 יחידות עגולות ומהודקות היטב. משטחים אותן קלות. מכניסים את המגש לתנור למשך כ-45 דקות, או עד שהקציצות מתחילות להשחים מעט. מברישים את הקציצות במעט שמן זית, וממשיכים באפייה עוד 15-10 דקות.

תגובות