קישואים ננסים במילוי ארטישוק ירושלמי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קישואים ננסים במילוי ארטישוק ירושלמי

מתכון של מעוז קשתי, השף והבעלים של קייטרינג נקטר הטבעוני

דרגת קושי: קל
קישואים ננסים ממולאים
אבישג שאר-ישוב
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6 קישואים עגולים קטנים

5 חתיכות בגודל אצבע של ארטישוק ירושלמי מקולף ומבושל עד ריכוך

למילוי:

חצי כוס קשיו שהושרה במים 4 שעות

מעט מלח אטלנטי

כף שמרי בירה

לרוטב:

4 עגבניות חתוכות לריבועים

3 שיני שום ובצל קטן קצוצים דק

הוראות הכנה

קוטמים את הקישואים ויוצרים מהחלק העליון מכסה ששומרים לקישוט. מרוקנים את הקישואים מתוכנם בעזרת כפית קטנה (שומרים בצד) ואופים אותם, יחד עם המכסים, כ-20 דקות בתנור בחום בינוני. במעבד מזון טוחנים את הקשיו ושמרי הבירה עם זרזיף דק של מים ליצירת מרקם חלק (בשלב זה יש לשמור בצד כף גדושה מהקרם לשלב הרוטב). מוסיפים לקרם שבמעבד המזון את שאר מרכיבי המילוי וגם את תוכן הקישואים. טוחנים הכל וממלאים את הקישואים. מכסים בחלקם העליון של הקישואים. אופים את הקישואים הממולאים עוד עשר דקות לפני ההגשה.

הרוטב:

במחבת מזהיבים קלות את השום והבצל ומוסיפים את העגבניות ומעט מלח. מבשלים על אש קטנה כעשר דקות. בדקה האחרונה מוסיפים תוך ערבוב את כף קרם הקשיו ששמרנו בצד.

להגשה:

יוצקים את הרוטב החם לצלחת ומניחים את הממולאים במרכז.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות