לזניית חצילים קלויים ופסטו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לזניית חצילים קלויים ופסטו

מתכון של מעוז קשתי, השף והבעלים של קייטרינג נקטר הטבעוני

6 מנות דרגת קושי: קל
לזניית חצילים
אבישג שאר-ישוב
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

7 עלי פסטה מאורז מלא מבושלים, רכים אך לא רכים מדי

4 כפות פסטו

חציל שלם פרוס דק

לרוטב עגבניות :

6 עגבניות בינוניות חתוכות קטן

בצל אחד קטן

4 שיני שום קצוצות דק

לקרם קשיו :

כוס קשיו שהושרה 4 שעות במים

כף שמרי בירה

מלח

הוראות הכנה

מכינים את רוטב העגבניות:במחבת מזהיבים קלות את השום והבצל מוסיפים את העגבניות ומעט מלח. מבשלים על אש קטנה כעשר דקות.

מכינים את קרם הקשיו: במעבד מזון טוחנים את הקשיו ושמרי הבירה עם זרזיף דק של מים ליצירת מרקם חלק ממליחים לפי הטעם.

אופים את פרוסות החצילים בתנור על נייר אפייה עם מעט שמן ומלח (15-20 דקות או עד שמזהיבים קלות). משמנים תבנית מרובעת 24 על 35 ומניחים עליה את עלי הלזניה. מצפים את העלים ברוטב עגבניות, חצילים אפויים קרם קשיו ופסטו. חוזרים על התהליך עם עוד שתי שכבות של עלי לזניה ויוצרים שכבה אחרונה ללא כיסוי של עלי לזניה. מפזרים אבקת שמרי בירה ומכסים (אם התבנית נטולת מכסה, אפשר לאלתר באמצעות מגש בגודל מתאים). אופים כעשרים דקות על 150 מעלות ועוד שלוש דקות לסיום ללא הכיסוי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות