קציצות טופו ברוטב - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות טופו ברוטב

קציצות טבעוניות משביעות, טעימות ומזכירות מאוד, למי שאוהב ומתגעגע - קבב דגים

15 קציצות דרגת קושי: קל
קציצות טופו
מוטי מילרוד
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

200 גרם טופו במרקם בינוני (לא קשה)

בצל בינוני קצוץ דק

שן שום כתושה

3 כפות שמן זית

3 כפות גדושות קמח חומוס לא קלוי

¼ כפית כמון

רבע כוס עלים של כוסברה קצוצים דק

כפית תבלין אצות ( או אצות וואקמה מיובשות וכתושות דק)

מלח

פלפל חריף לפי הטעם

לרוטב :

6 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות ( כ400 גרם )

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

2 שיני שום קצוצות

¼ כפית כמון

3 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל חריף לפי הטעם

הוראות הכנה

משקיפים את הבצל בשמן הזית ומניחים בצד לצינון.

מועכים ומפוררים את הטופו בידיים.

מערבבים את הטופו, הבצל המטוגן ושאר חומרי הקציצות. מתחילים בעזרת כף ואח"כ לשים בידיים למרקם בצקי נעים למגע (מוסיפים מעט קמח חומוס ומים עד למרקם הרצוי).

יוצרים כדורים פחוסים בידיים. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומוברשת בשמן זית.

אופים בחום גבוה ( 200 מעלות) כשבע דקות, הופכים את הקציצות ואופים שבע דקות נוספות — עד להזהבה קלה.

במקביל לאפייה מכינים את הרוטב:

מבשלים את כל חומרי הרוטב במחבת רחבה (שתכיל אח"כ את הקציצות) כחמש דקות אחרי הרתיחה.

מצננים קלות וטוחנים למרקם חלק.

מחממים את הקציצות בתוך הרוטב רק לפני ההגשה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות