מתכון |

כנאפה טבעונית עם מרכיב מפתיע

כנאפה טבעונית הרבה יותר טעימה ועדינה ממודל החיקוי

גל ברזילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כנאפה טבעונית
גל ברזילי, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:
קל

יש להכין במחבת בקוטר 20 ס"מ. הרבה יותר מציאותי ואחראי לחתוך למשולשים ולחלוק בין שישה סועדים.

רכיבים

  • 100 גרם שערות קדאיף טריות (לאופציה נטולת גלוטן : 50 גרם אטריות אורז חום דקיקות שהושרו במים רותחים לחמש דקות, סוננו ונסחטו).

  • 3 כפות שמן זית

  • רבע כוס פיסטוקים קצוצים גס

למלית:

  • 150 גרם טופו

  • 60 גרם קרם קוקוס

  • 2 כפות סוכר דמררה או כף סירופ אגבה

  • ¼ כפית גרידת לימון

  • כפית מיץ לימון

  • קורט מלח

  • כף שמן זית

לסירופ:

  • ¼ כוס מים רותחים

  • 4 כפות סוכר קוקוס או 3 כפות סירופ אגבה

  • כפית מיץ לימון

הוראות הכנה

טוחנים בבלנדר או מעבד מזון ב"פולסים" את כל חומרי המלית לעיסה לא חלקה.

מערבבים את האטריות ושמן הזית ו"מאווררים" בעזרת הידיים.

מרפדים בכשליש מהכמות תחתית מחבת.

מורחים בעדינות ( להשתדל לא למעוך) את המלית על האטריות.

מכסים בשאר האטריות את כל המלית.

מבשלים על להבה בינונית כעשר דקות עד לקבלת חריכה יפה בתחתית ( מציצים ע"י הרמת הדופן — אין בעיה גם להפוך ולאחר בישול הצד השני להחזיר לצד הראשון לחריכה נוספת )

הופכים בעדינות ( אפשר להפוך אל צלחת ולהגליש בחזרה למחבת ) ומבשלים 5–10 דקות נוספות.

להגשה מוציאים את הכנאפה לצלחת ומפזרים עליה את הפיסטוקים.

מערבבים את מרכיבי הסירופ עד להמסת הסוכר.

מרטיבים את הכנאפה בסירופ לפי מידת החיבה למתוק

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ