מתכון |

שקשוקה הודית ברוטב קארי עגבניות עשיר

יובל בן נריה, השף של טאיזו לוקח את השקשוקה למחוזות הודיים. עם תבשיל עגבניות עשיר בחמאה, גראם מסאללה וכמובן עם פיקנטיות מהצ'ילי

יובל בן נריה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שקשוקה הודית
יובל בן נריה, שף אורח
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 סועדים

שקשוקה היא  בעיניי אחד ממאכלי הבוקר הכי ישראלים שיש ויש לה וורסיות רבות. כמי שאוהב לשחק עם האוכל שלו, לקחתי את השקשוקה המוכרת לעייפה למחוזות הודיים, עם תבשיל עגבניות עשיר בחמאה, גראם מסאללה וכמובן עם פיקנטיות מהצ'ילי. מוסיפים כף שמנת חמוצה בסוף על מנת להקפיץ את הטעמים במנה. 

רכיבים

רוטב קארי עגבניות עשיר ל"שקשוקה" הודית:

  • 150 גרם חמאה

  • כפית גראם מסאללה

  • כפית אבקת קארי

  • חצי כפית זרעי חילבה

  • 10 עלי קארי

  • עגבניות מקולפות (מקופסא) 700 גרם אחרי סינון מנוזלים

  • כף חומץ תפוחים

  • כף שטוחה מלח דק

  • כפית אבקת צ'ילי 

  • 40 גרם סוכר דקלים מגורד\ סוכר חום

  • 80 מ"ל שמנת מתוקה

 מרכיבים:

  • עלי כוסברה חופן

  • שמנת חמוצה כף

  • 4 ביצים "M" לשקשוקה

גארניש:

  • עלי כוסברה חופן
  • שמנת חמוצה כף
  • 4 ביצים "M" לשקשוקה

הוראות הכנה

ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית. לאחר שהחמאה נמסה כליל, מוסיפים פנימה את הגארם מסאללה, קארי, זרעי החילבה ועלי הקארי ומטגנים כ- דקה.

מוסיפים פנימה את יתר המרכיבים פרט לשמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים לפחות שעה וחצי עד שהעגבניות רכות ומתפרקות.

רק בסיום הבישול הארוך, מוסיפים את השמנת המתוקה, מסירים מהאש.

טוחנים הכל בבלנדר יד לפחות 5 דקות עד שהמחית חלקה, ומעבירים דרך מסננת גסה.

סיום + הרכבת המנה:

במחבת: מחממים את הרוטב על אש גבוהה.

מוסיפים את הביצים ומנמיכים לאש נמוכה מאוד ומבשלים כ-10 דקות.

מניחים חופן עלי כוסברה מעל וכף נדיבה של שמנת חמוצה באמצע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ