שקשוקה הודית ברוטב קארי עגבניות עשיר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שקשוקה הודית ברוטב קארי עגבניות עשיר

יובל בן נריה, השף של טאיזו לוקח את השקשוקה למחוזות הודיים. עם תבשיל עגבניות עשיר בחמאה, גראם מסאללה וכמובן עם פיקנטיות מהצ'ילי

4 סועדים דרגת קושי: קל
שקשוקה הודית
מגד גוזני

שקשוקה היא  בעיניי אחד ממאכלי הבוקר הכי ישראלים שיש ויש לה וורסיות רבות. כמי שאוהב לשחק עם האוכל שלו, לקחתי את השקשוקה המוכרת לעייפה למחוזות הודיים, עם תבשיל עגבניות עשיר בחמאה, גראם מסאללה וכמובן עם פיקנטיות מהצ'ילי. מוסיפים כף שמנת חמוצה בסוף על מנת להקפיץ את הטעמים במנה. 

10תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

רוטב קארי עגבניות עשיר ל"שקשוקה" הודית:

 מרכיבים:

150 גרם חמאה

כפית גראם מסאללה

כפית אבקת קארי

חצי כפית זרעי חילבה

10 עלי קארי

עגבניות מקולפות (מקופסא) 700 גרם אחרי סינון מנוזלים

כף חומץ תפוחים

כף שטוחה מלח דק

כפית אבקת צ'ילי 

40 גרם סוכר דקלים מגורד\ סוכר חום

80 מ"ל שמנת מתוקה

גארניש:

עלי כוסברה חופן

שמנת חמוצה כף

4 ביצים "M" לשקשוקה

הוראות הכנה

ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית. לאחר שהחמאה נמסה כליל, מוסיפים פנימה את הגארם מסאללה, קארי, זרעי החילבה ועלי הקארי ומטגנים כ- דקה.

מוסיפים פנימה את יתר המרכיבים פרט לשמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים לפחות שעה וחצי עד שהעגבניות רכות ומתפרקות.

רק בסיום הבישול הארוך, מוסיפים את השמנת המתוקה, מסירים מהאש.

טוחנים הכל בבלנדר יד לפחות 5 דקות עד שהמחית חלקה, ומעבירים דרך מסננת גסה.

סיום + הרכבת המנה:

במחבת: מחממים את הרוטב על אש גבוהה.

מוסיפים את הביצים ומנמיכים לאש נמוכה מאוד ומבשלים כ-10 דקות.

מניחים חופן עלי כוסברה מעל וכף נדיבה של שמנת חמוצה באמצע.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות