מתכוןמתכון

תבשיל פתיתים עם בשר וירקות

ארוחה שלמה בסיר אחד. אפשר כמובן לגוון את הירקות והתיבול, או להחליף את הבשר בנתחי עוף

דורעם גונט
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
תבשיל בשר עם פתיתים

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפלון צ'ילי ירוק חריף, קצוץ לקוביות זעירות (או לפי הטעם)
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כף אבקת קארי טובה
  • 1 כוס אפונה (אפשר קפואה)
  • 1/2 כוס צימוקים שחורים
  • 2 כוסות פתיתים
  • מלח ופלפל
  • צרור של פטרוזיליה או כוסברה (או שתיהן), קצוצות דק

הוראות הכנה

בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר, הסלרי והצ'ילי כ-5 דקות. מזיזים את הירקות לצדי הסיר ומוסיפים פנימה את הבשר הטחון. מטגנים תוך ערבוב כדי להפריד את פירורי הבשר, עד שהוא מחליף את צבעו מאדום לאפור. מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים עד שרוב המים מתנדפים (כרבע שעה). מוסיפים לסיר את הקארי, האפונה, הצימוקים והפתיתים, ועוד 2 ו-1/2 כוסות מים. מתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על האש הקטנה ביותר למשך כ-5 דקות. מורידים את הסיר מהאש ומשאירים אותו מכוסה כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומגישים חם או פושר.

תגובות