מתכון

סלט פתיתים עם ארטישוק, תרד וזיתים

וריאציה על מתכון של צ'רלי טרוטר, שעושה כבוד ל"איזראלי קוסקוס" בספרו "Charlie Trotter Cooks at Home"

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
סלט פתיתים עם ארטישוק, תרד וזיתים

רכיבים

  • 400 גרם לבבות ארטישוק (כ-10 יחידות), אפשר קפואים
  • 1 כף חומץ (או מיץ לימון) ומעט מלח
  • 500 גרם פתיתים אפויים
  • 250 גרם עלי תרד צעירים ורעננים
  • 1 כוס זיתים (במקור קלמטה), מגולענים וקצוצים

לרוטב:

  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 ו-1/2 כפיות מלח פלפל שחור

הוראות הכנה

מבשלים את לבבות הארטישוק במים רותחים עם החומץ והמלח, עד שהם מבושלים אך שומרים על צורתם (8-10 דקות ללבבות ארטישוק קפואים, כ-20 דקות לארטישוק טרי). מצננים, חוצים כל לב ארטישוק לשניים ואז חותכים לרצועות דקות. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן, עד לדרגת אל דנטה (חצי דקה או דקה פחות ממה שכתוב על האריזה). מורידים מהאש, שוטפים היטב במים קרים עד שהפתיתים קרים ומסננים. מערבבים בקערה גדולה את הפתיתים, הארטישוק, התרד והזיתים. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מניחים לפחות שעה במקרר לפני ההגשה.

תגובות