מתכון

עוגיות שוקולד בננה ענקיות

עוגיות שוקולד ענקיות, עם שלושה סוגים של שוקולד וציפוי קונטרסטי. מתכון של קונדיטור אייזיק נמרוד מג'לטריה לכבוד יום השוקולד הבינלאומי

אייזיק נמרוד, קונדיטור אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אייזיק נמרוד, קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:20 עוגיות ענק
עוגיית שוקולד ענק

רכיבים

  • חמאה בטמפרטורת החדר -200 גרם
  • כוס סוכר לבן (200 גרם)
  • כוס סוכר חום כהה (240 גרם)
  • חצי כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 3 כוסות קמח לבן מנופה (350 גרם)
  • 70 גרם קקאו
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 60 גרם שוקולד מריר
  • 60 גרם שוקולד חלב
  • 60 גרם שוקולד לבן
  • 70 גרם אגוזי פקאן
  • 70 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם בננה מיובשת

רשות:

  • שוקולד לבן 100 גרם- לטבילה

הוראות הכנה

מקציפים את החמאה עם הסוכרים והמלח מוסיפים עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת מסה אחידה.

ממשיכים לערבל באיטיות ומוסיפים: קמח, קקאו, סודה לשתייה עד שאלו מתאחדים.

קוצצים היטב את שלושת סוגי השוקולד, האגוזים והבננות ומקפלים לתערובות בעדינות.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מסדרים על גבי שתי תבניות נייר אפייה.

בעזרת הידיים מכדררים מהתערובת עיגולים גדולים של 80 גרם.

מניחים על התבנית ומשטחים בעזרת היד, דואגים לרווחים נאים בן העוגיות.

אופים במשך 11 דקות בתנור- מוצאים מיד להצטנן בחוץ.

ציפוי (לא חובה):

מחכים שהעוגיות הצטננו לחלוטין.

ממיסים את השוקולד הלבן, או בבן מארי או בפולסים קצרים במיקרו בקערה רחבת ידיים.

טובלים כל עוגייה בחצי. מצננים עד להתגבשות השוקולד הלבן ושומרים בכלי סגור במקרר ל- 5 ימים לפחות.

עוגיות שוקולד ענק

תגובות