גאנוויה (במיה) - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גאנוויה (במיה)

גאנוויה הוא השם הטוניסאי לבמיה, ואצלנו במשפחה הוא מתייחס לתבשיל במיה סמיך במיוחד, כמעט כמו ריבה, עם בצל, עגבניות ובשר בקר. מומלץ להגיש לצד אורז או לחם

2-4 סועדים דרגת קושי: קל
תבשילי במיה
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4 בצלים

1 כף שמן קנולה

3 שיני שום, קלופות וכתושות

4 עגבניות, קצוצות דק

1/2 כף פפריקה מתוקה

קורט מלח ופלפל שחור

מקל קינמון

1 כוס (250 מ"ל) מים

1/2 ק"ג בשר צוואר בקר, חתוך לקוביות

כ-250 גרם תרמילי במיה

הוראות הכנה

קולפים את הבצלים, חותכים לאורך ופורסים לפרוסות דקות מאוד. מחממים את השמן בסיר בינוני על אש בינונית ומניחים בו את הבצל החתוך. מאדים את הבצל עד הזהבה קלה. בינתיים בקערה מערבבים את השום הכתוש, העגבניות הקצוצות, הפפריקה, המלח והפלפל. כאשר הבצל מזהיב, יוצקים את תכולת הקערה לסיר. מוסיפים גם מקל קינמון וכן את קוביות הבשר. מוסיפים כוס מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. ממשיכים בבישול עוד כשעה וחצי.

שוטפים את תרמילי הבמיה. מייבשים קלות. בעזרת סכין מסירים את העוקץ. אם תרמילי הבמיה גדולים, ניתן לחצות אותם לשניים (לרוחב). בתום השעה וחצי, וכאשר הבשר כמעט מוכן, מוסיפים את הבמיה לסיר. מערבבים ומעבירים לאש קטנה במיוחד. ממשיכים בבישול עוד כשעה לפחות או עד שהבשר רך לחלוטין והתבשיל סמיך כמו ריבה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות