סלט במיה תאילנדית וטונה אדומה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט במיה תאילנדית וטונה אדומה

הבמיה התאילנדית משודכת כאן לסלט של עלים אסיאתיים, שנעשים יותר ויותר שכיחים בשווקים

4 סועדים דרגת קושי: קל
סלט במיה תאילנדית וטונה אדומה
מתן שופן

אם לא מוצאים את הסוגים השונים, אפשר להמיר בעלים אחרים שאוהבים, כמו כוסברה, בזיליקום, רוקולה וכדומה

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 גבעולי בצל ירוק

30 עלי בזיליקום תאילנדי

20 עלי נענע

10 עלי ראורם

20 עלי שיסו אדום

כ-20 עגבניות שרי, מיקס

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1 שן שום, קלופה וכתושה

1 כף רוטב דגים ("פיש סוס")

2 כפות סויה

מיץ מ-1 לימון

200 גרם טונה אדומה, טרייה (ללא העור)

2 כפות שמן קנולה

10-12 יחידות במיה תאילנדית

1/2 צ'ילי צהוב (או אדום או ירוק, לא חובה)

הוראות הכנה

שוטפים את גבעולי הבצל הירוק וחותכים אותם בנקודה שבה מסתעפים העלים (כלומר, מפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק של הגבעול). החלק הלבן מיועד לרוטב והחלק הירוק לסלט עצמו.

מכינים קערה גדולה עם שפע מים וקוביות קרח. פורסים את החלק הירוק של גבעולי הבצל הירוק לפרוסות ומעבירים לקערה. מוסיפים אליה גם את שאר העלים (השכשוך במים קרים מוסיף להם חיוניות ורעננות). שוטפים את עגבניות השרי וחוצים אותן.

מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את הג'ינג'ר, השום הכתוש, רוטב הדגים, הסויה והלימון. קוצצים את החלק הלבן של גבעול הבצל הירוק ומוסיפים גם כן.

בעזרת סכין קוטמים את העוקץ מתרמילי הבמיה. שוטפים אותה ומייבשים היטב. חוצים את התרמילים לאורך. מחממים את השמן במחבת גדולה. כאשר השמן חם מאוד, מוסיפים את התרמילים החצויים. צורבים ומקפיצים קלות עד הזהבה יפה (כ-2 דקות לפחות מכל צד). מומלץ לצרוב את הבמיה בסבבים, ולא את כל הכמות יחד. מעבירים לנייר סופג.

מסננים את העלים מהמים, מייבשים קלות. מעבירים לקערת הגשה. חותכים את נתח הטונה האדומה לקוביות בגודל 2 סמ"ר ומוסיפים לעלים ביחד עם עגבניות השרי החצויות. מוסיפים את תרמילי הבמיה הצרובים ואת הצ'ילי כאשר הוא פרוס לטבעות. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים קלות ומגישים. אם לא אוהבים דגים נאים לחלוטין, ניתן להשרות את קוביות הטונה האדומה ברוטב למשך כ-10 דקות לפני הרכבת הסלט. מומלץ להגיש מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות