מתכון

בצלים ממולאים ברוטב רימונים ותרד

תבשיל סמיך עם טעמים חמוצים בולטים ומתיקות עדינה, המשתלבים נהדר עם ההל והבהרט שנותנים את הטון בבצלים עצמם

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:25 בצלים ממולאים
בצלים ממולאים ברוטב 
רימונים ותרד

רכיבים

  • 6 בצלים גדולים

למילוי:

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1/2 כוס פיסטוקים גרוסים גס
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 2 בצלי שאלוט
  • 2 שיני שום
  • זרעים כתושים מ-3 תרמילי הל
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות בהרט
  • 1 כפית כורכום
  • 1/3 כוס אורז עגול, שטוף היטב

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 עגבנייה מגוררת
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 צרור תרד טורקי קצוץ
  • 4 כפות רכז רימונים
  • 1 כוס מים רותחים
  • מיץ מ-1/2 לימון

הוראות הכנה

קוטמים את קצותיהם של הבצלים וחותכים אותם לאורכם עד לחצי (עד לליבתם). מעבירים את הבצלים לסיר עם שפע מים ומבשלים כחצי שעה.

במקביל מכינים את הרוטב.מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח על אש בינונית. מעבירים פנימה את העגבנייה המגוררת, המלח והפלפל. מערבבים. לאחר כ-3 דקות מוסיפים לסיר את רכז הרימונים, מחצית מכמות התרד הקצוץ, המים הרותחים ומיץ הלימון. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ–20 דקות. מוסיפים את המחצית השנייה
של התרד הקצוץ.

הכנת המילוי:

במעבד מזון טוחנים את הכוסברה, השום, השאלוטס, זרעי ההל הכתושים ושמן הזית עד שמתקבלת משחה. מעבירים לקערה יחד עם הבשר, הפיסטוקים, התבלינים והאורז, ולשים היטב.

מילוי הבצלים:

בסיום הבישול מסננים את המים ושוטפים במים קרים. מפרידים בעדינות את הגלדים של הבצל (לא נורא אם הם נקרעים מעט). לוקחים מעט מן התערובת (כגודל כדור פינג־פונג), מניחים צמוד לאחד משולי הגלד – ומגלגלים. מניחים את הבצל הממולא כאשר "התפר" פונה כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עד סיום התערובת.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה. אם במשך הבישול חסרים נוזלים, ניתן להוסיף מעט מים רותחים. לפני ההגשה, מומלץ לקרמל את הבצלים בתנור: מברישים את הבצלים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על מצב גריל למשך חצי שעה.

תגובות