נתח סינטה צלוי עם רוטב יין־רימונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון נתח סינטה צלוי עם רוטב יין־רימונים

פנו את המקרר ללילה אחד והשרו את נתח הסינטה במרינדה מפתיעה ותקבלו מנה חגיגית ומרשימה

6 סועדים דרגת קושי: בינוני
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

נתח סינטה במשקל 2 ק"ג

1 כף מלח ים אטלנטי
3-4 כפות שמן זית
2 גבעולי רוזמרין

למשרה:

1 כף חרדל
1 כף רכז רימונים
קורט פלפל שחור גרוס
2 שיני שום פרוסות לאורך

לרוטב:

2 כפות שמן זית
4 בצלי שאלוט חתוכים גס
1 גבעול סלרי חתוך גס
1 גזר חתוך גס
2 שיני שום פרוסים גס
2 כוסות יין אדום
1/2 1 כוס מיץ רימונים
1 כף רכז רימונים
1 ענף מרווה
1 ענפי רוזמרין
6 גבעולי פטרוזיליה
קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי המשרה, למעט השום. את פרוסות השום מחדירים לתוך הבשר. מושחים היטב את הבשר בתערובת המשרה, עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.

הכנת הרוטב:

מחממים שמן זית על אש בינונית במחבת גדולה או סיר רחב ושטוח. מעבירים פנימה את הירקות, למעט השום (שאלוטס, גזר וסלרי). מאדים את הירקות לפחות 5 דקות. מעבירים פנימה את השום, מערבבים ולאחר כדקה מוסיפים את הנוזלים (יין, מיץ רימונים ורכז רימונים), עשבי התיבול והתבלינים. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול (ללא כיסוי) למשך שעה וחצי. מסננים את הנוזלים וזורקים את הירקות. מתקבל ציר ארומטי בעל צבע סגול עמוק (אם מעוניינים ברוטב סמיך יותר, אפשר להשתמש בטריק הצרפתי שנקרא רביכה חומה: בסיר קטן מבשלים 1 כף שמן זית (או 20 גרם חמאה) ו-1 כף קמח תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמסה משנה צבעה לחום בהיר. מעבירים פנימה את הציר שהכנו ומערבבים היטב. לאחר כמה דקות, המסה תתעבה בפתאומיות. מסירים מהאש).

צליית הבשר:

מוציאים את הבשר מהמקרר לפחות שעה לפני הצלייה. מחממים תנור ל-250 מעלות. מעבירים את הבשר לתבנית, כששכבת השומן פונה מעלה (מומלץ להוסיף בתבנית ירקות כמו כרישות, תפוחי אדמה, בטטות, ראשי שום ובצלים החתוכים גס). מצפים את גוש הבשר בשמן זית, מפזרים את המלח האטלנטי על הצד העליון (קרי, שכבת השומן) ומניחים את ענפי הרוזמרין. מכניסים לתנור. לאחר רבע שעה בחום הגבוה, מנמיכים ל-180 מעלות. ממשיכים בצלייה למשך 40 דקות נוספות (כדי לקבל נתח במידת עשייה מדיום־מדיום רייר). מוציאים מהתנור וממתינים לפחות 20 דקות לפני פריסת הנתח. פורסים דק ככל הניתן ומגישים לצד הרוטב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות