מתכון

סשימי מוסר ים עם בצל כבוש, לוביה ורימונים

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סשימי מוסר ים עם בצל כבוש, כוסברה ורימונים
סשימי מוסר ים. היושבים לשולחן נאחזים בטעמים המוכרים בדרכם אל העתים המתחדשותצילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

לבצל הכבוש:

  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כוס חומץ בן יין לבן
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 כפות סוכר
  • בצל סגול בינוני

לסלט:

  • ½ כוס שקדים מולבנים ופרוסים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פלפל שאטה
  • 1 כוס פולי לוביה ירוקה שהופרדו מן התרמילים
  • 1 כוס גרגירי רימון
  • 5 צנוניות
  • עלי כוסברה מופרדים מ-3 גבעולים
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 500 גרם פילה מוסר או דג ים טרי ומוצק אחר, נקי מעור ועצמות
  • ½ כוס יוגורט סמיך
  • ½ פלפל ירוק חריף

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הבצל הכבוש: נותנים את השמן, החומץ, מיץ הלימון והסוכר בקלחת ומביאים לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב. בינתיים קולפים את הבצל ומחלקים לשישה פלחים. כשהנוזל רותח מכניסים את הבצל אל הקלחת, מכסים, מכבים את האש ומניחים לנוזל להצטנן. הבצל יישמר במקרר תקופה ארוכה ויכול לשמש להדגשת טעמיהם של מאכלים רבים – כשהוא חי ופריך או כתוספת לתבשיל.

עוברים להכנת הסלט: קולים את השקדים, הסוכר, השאטה ומעט מלח במחבת ללא שמן כמה דקות עד שהשקדים נכווים מעט ומזהיבים. מסירים מן הלהבה ומניחים להצטנן.

נותנים את הלוביה והרימונים בקערה. פורסים דק ככל האפשר את הצנוניות ומוסיפים אותה יחד עם עלי הכוסברה וגרידת הלימון. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.

להרכבת המנה:

פורסים את פילה הדג לפרוסות בעובי ½ סנטימטר. מפזרים על צלחת ההגשה כמה כפיות מן היוגורט, מסדרים מעל גלדים מן הבצל הכבוש ומעליהם את פרוסות הדג. פורסים דק את הפלפל החריף ומניחים פרוסה על כל פיסת דג (לא חובה). מסדרים תלוליות מן הסלט ליד הדגים ומגישים עם כוס ראשונה.

תגובות