סשימי מוסר ים עם בצל כבוש, לוביה ורימונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סשימי מוסר ים עם בצל כבוש, לוביה ורימונים

דרגת קושי: קל
סשימי מוסר ים עם בצל כבוש, כוסברה ורימונים
דן פרץ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצל הכבוש:

½ כוס שמן זית

½ כוס חומץ בן יין לבן

מיץ מלימון אחד

4 כפות סוכר

בצל סגול בינוני

לסלט:

½ כוס שקדים מולבנים ופרוסים

1 כפית סוכר

1 כפית פלפל שאטה

1 כוס פולי לוביה ירוקה שהופרדו מן התרמילים

1 כוס גרגירי רימון

5 צנוניות

עלי כוסברה מופרדים מ-3 גבעולים

1 כף גרידת לימון

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

500 גרם פילה מוסר או דג ים טרי ומוצק אחר, נקי מעור ועצמות

½ כוס יוגורט סמיך

½ פלפל ירוק חריף

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הבצל הכבוש: נותנים את השמן, החומץ, מיץ הלימון והסוכר בקלחת ומביאים לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב. בינתיים קולפים את הבצל ומחלקים לשישה פלחים. כשהנוזל רותח מכניסים את הבצל אל הקלחת, מכסים, מכבים את האש ומניחים לנוזל להצטנן. הבצל יישמר במקרר תקופה ארוכה ויכול לשמש להדגשת טעמיהם של מאכלים רבים – כשהוא חי ופריך או כתוספת לתבשיל.

עוברים להכנת הסלט: קולים את השקדים, הסוכר, השאטה ומעט מלח במחבת ללא שמן כמה דקות עד שהשקדים נכווים מעט ומזהיבים. מסירים מן הלהבה ומניחים להצטנן.

נותנים את הלוביה והרימונים בקערה. פורסים דק ככל האפשר את הצנוניות ומוסיפים אותה יחד עם עלי הכוסברה וגרידת הלימון. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.

להרכבת המנה:

פורסים את פילה הדג לפרוסות בעובי ½ סנטימטר. מפזרים על צלחת ההגשה כמה כפיות מן היוגורט, מסדרים מעל גלדים מן הבצל הכבוש ומעליהם את פרוסות הדג. פורסים דק את הפלפל החריף ומניחים פרוסה על כל פיסת דג (לא חובה). מסדרים תלוליות מן הסלט ליד הדגים ומגישים עם כוס ראשונה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות