לוביה וטורטליני ברוטב עגבניות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לוביה וטורטליני ברוטב עגבניות

כמו קרפלך רק מעודן יותר וכשהוא נח ברוטב העגבניות עם הלוביה המבושלת, הטורטליני הופך לתבשיל עתיק שיכול בקלות לעלות לשולחן חג

דרגת קושי: בינוני
לוביה וטורטליני ברוטב עגבניות
דן פרץ

כשהגיש לפנינו השף אורי נבון את תבשילו האדמוני נזכרתי אני בטורטליני היהודיים שלנו, הקרפלך. לכאורה חדש הוא: הבצק של אורי מעודן יותר ודרך התקנתו הופכת אותו לפריך ומילויו לסמיך וכהה, אך כשהוא נח ברוטב העגבניות עם הלוביה המבושלת הוא הופך באחת לתבשיל עתיק ומונח על שולחן החג כאורח ותיק.

מילוי הטורטליני של אורי עשוי זנב שור שבושל ארוכות, אולם כל צלי בשר כהה ועשיר יצלח למשימה.

לכתבה המלאה: שלוש מנות עם לוביה לראש השנה של השף אורי נבון 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לרוטב:

¼ כוס שמן זית

2 בצלים

8 שיני שום

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1 כפית גרעיני כוסברה טחונים

מעט חוואייג' (לחובבי הז'אנר)

חצי קילו לוביה ירוקה

200 גרם רסק עגבניות

800 גרם עגבניות מרוסקות מקופסה

מלח ים

פלפל שחור

לטורטליני:

400 גרם קמח לבן

100 גרם קמח פסטה קשה

2 כפות שמן זית

2 כפות מים

1 ביצה

5 חלמונים

500 גרם בשר צלי מוכן ומצונן או תבשיל זנב השור של אורי נבון 

הוראות הכנה

לתבשיל הלוביה:

נותנים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים שתי דקות נוספות עד שניחוחו עולה. מוסיפים את הפפריקה, הכוסברה והחוואייג' ומערבבים. חותכים את הלוביה לגלילים באורך 4-3 סנטימטר ומוסיפים אל הסיר לטיגון קל עם הבצל והתבלינים. מוסיפים את רסק העגבניות ומניחים לו לבעבע מעט. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומגרדים את תחתית הסיר כדי לאסוף את טעמם של המשקעים אל הרוטב. מוסיפים עוד 2 כוסות ציר בקר או עוף או אפילו מים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים על להבה נמוכה כשלושת רבעי שעה עד שהלוביה התרככה והרוטב עשיר וסמיך.

לטורטליני:

מתחילים בהכנת הבצק: נותנים את הקמחים, שמן הזית, המים, הביצה השלמה והחלמונים בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה. מוציאים ומעבדים בעזרת הידיים כמה דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש וצהבהב. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

קוצצים את בשר המילוי בסכין חדה, אפשר גם עם חלק מירקות הציר להעשרת הטעם.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מעבדים כל חלק במכשיר להכנת פסטה עד לעובי דק אך לא דק מדי (מספר 6 במרבית המכשירים). קורצים עיגולים בקוטר 8 סנטימטר ומניחים כפית מן המילוי במרכז כל עיגול. מקפלים לשניים, מרטיבים מעט את הקצוות ומדביקים. אוספים את הקצוות זו אל זו, מדביקים ומניחים על גבי משטח מקומח. את הטורטליני ניתן להכין מראש ולהניח בשכבה אחת בקופסה במקרר כשהם מקומחים היטב כך שלא יידבקו.

להרכבת המנה:

בסיר רחב מחממים שמן צמחי לטיגון בעומק 3 סנטימטר ומטגנים בו את הטורטליני עד שהם משחימים מעט. אין צורך לבשל אותם קודם, שכן הבצק הטרי יקבל היטב את הטיגון ויהפוך פריך ושביר.

לפני ההגשה מניחים מתבשיל הלוביה בצלחת עמוקה ועליו את הטורטליני כך שיספגו מן הרוטב בחלקם אך יישארו פריכים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות