תבשיל זנב שור של אורי נבון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל זנב שור של אורי נבון

יכול לעמוד כתבשיל בפני עצמו או לשמש כמילוי לטורטליני ברוטב עגבניות

דרגת קושי: קל
לוביה וטורטליני ברוטב עגבניות
דן פרץ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

¼ כוס שמן זית

2 קילוגרם זנב

3 בצלים

4 גזרים קלופים

1 כרישה נקייה

12 גבעולי סלרי אמריקאי

8 שיני שום

1/4 כוס חומץ בן יין

3 כפות דבש

פלפל שחור גרוס

1 כוס יין אדום

1 כפית גרגירי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

מלח ים

הוראות הכנה

מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים בו את הבשר מכל צדדיו עד להשחמה. מוציאים את הבשר שהושחם מן הסיר. קולפים וחותכים את הבצל, הגזר, הכרישה, הסלרי והשום לחתיכות לרבעים או שמיניות ומוסיפים אל הסיר. מטגנים יחד עד להזהבת הירקות ומחזירים גם את הבשר אל הקדירה.

מוסיפים חומץ, דבש ופלפל שחור גרוס, ומערבבים עד להיווצרות קרמל כהה. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף עץ. מוסיפים את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה ומלח הים, מבשלים את היין כ-7 דקות עד להתאדות האלכוהול ומוסיפים מים עד לגובה הבשר שבסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה בין 3 ל-5 שעות, לאט־לאט, עד שהבשר מתרכך. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים במהלך הבישול.

להכנת המילוי, מניחים לתבשיל להצטנן ומפרקים בעזרת האצבעות את הבשר מעצמות הזנב. קוצצים אותו בסכין יחד עם חלק מהירקות ומערבבים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות