מתכון

סלט קינואה, לוביה ותמרים של אורי נבון

גם אם לא תחדשו דבר בשולחן החג, את הסלט הנהדר הזה לא כדאי להפסיד

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתכוני לוביה
סלט טמבור. תערובת מדויקת של המר והמתוק לשנה החדשה. צלחות זכוכית: בלו בנדנהצילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

השף אורי נבון נתן לו את שמו - סלט טמבור - על שום צבעוניותו העזה והוא עשוי תערובת מדויקת של המר והמתוק לשנה החדשה.

לכתבה המלאה: שלוש מנות עם לוביה לראש השנה של השף אורי נבון 

רכיבים

  • 2 כוסות פולי לוביה שהופרדו מן התרמילים
  • 2 כוסות קינואה אדומה מבושלת אל־דנטה
  • ½ כוס גרעיני רימון אדומים
  • 8 תמרים צהובים
  • 1 בצל סגול
  • 3 מלפפונים
  • 5 עגבניות
  • 1 צרור נאה פטרוזיליה
  • 12 גבעולי כוסברה
  • ½ כוס שבבי שקד מולבן
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

חולטים את הלוביה למשך 2 דקות במים רותחים, מסננים ומניחים להצטנן מעט. מעבירים לקערה יחד עם הקינואה וגרעיני הרימון. מגלענים ופורסים דק את התמרים, קוצצים את הבצל, המלפפונים והעגבניות ומוסיפים אל הקערה.

קוצצים דק גם את הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים אל הקערה. קולים את שבבי השקדים במחבת ללא שמן עד שהם מקבלים כוויות זהובות ומוסיפים גם אותם.

מתבלים בשמן הזית, מיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בקערה נמוכת שוליים שבה בולט הסלט וכל הצבע והטריות מאירים את שולחן החג.

תגובות