מתכון

בסיר: לוביה עם קציצות עוף רכות

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים

רכיבים

  • 250 גרם תרמילי לוביה טריים
  • 1 שן שום, קלופה

לרוטב:

  • 4 עגבניות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 מקל שוש (לא חובה)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 עלה דפנה
  • חתיכה קטנה של מקל קינמון
  • 1/2 1 כוס מים

לקציצות:

  • 1 בצל לבן קטן
  • 1/3 צרור כוסברה
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1 כף שמן זית
  • 400 גרם בשר עוף טחון
  • 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם

הוראות הכנה

שוטפים את העגבניות ומגרדים אותן בפומפייה לתוך קערה. מערבבים ביחד עם התבלינים: מלח, פלפל, פפריקה חריפה ופפריקה מתוקה. אם משתמשים במקל שוש, שוברים אותו לחצי ומוסיפים גם כן. מחממים 1 כף שמן זית בסיר רחב ושטוח, וכאשר הוא חם מוסיפים את תערובת העגבניות. מוסיפים 1 כף רסק עגבניות איכותי ומערבבים היטב. מוסיפים עלה דפנה וחתיכה קטנה של מקל קינמון. מערבבים. מוסיפים 1 כוס מים. מערבבים. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. שוטפים את תרמילי הלוביה ומוסיפים לרוטב לאחר 10 דקות בישול. מערבבים היטב. מכסים שוב ומבשלים כחצי שעה (מדי פעם לוודא שלא נגמרים הנוזלים והתחתית לא נחרכת. אם כן, להוסיף מעט מים ולערבב).

במקביל מכינים את הקציצות: טוחנים דק במעבד מזון בצל קלוף, כוסברה שטופה ושיני שום קלופות. מוסיפים תוך כדי פעולה 1 כף שמן זית. מעבירים לקערה ביחד עם בשר העוף. מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל, ג'ינג'ר יבש) ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה ושוב מערבבים היטב. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים. חשוב לערבב את המסה במשך דקות ארוכות כדי לשחרר את החלבון מהבשר. המסה צריכה להיות רכה, אבל אם היא דלילה מדי, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 20-30 דקות.

לאחר חצי שעה בישול, או עד שהתרמילים התרככו מספיק לטעמכם (יש מי שאוהב את הלוביה רכה ויש מי שמעדיף אותה יותר פריכה), מוציאים את המסה מהמקרר. מערבבים קלות. מפנים מקום בסיר לקציצות (מזיזים את התרמילים לצד הסיר), קורצים מהמסה קציצות ומניחים ברוטב (סך הכל כ-20 קציצות). מאחר שהמסה רכה, הקציצות לא תהינה עגולות מושלמות, אבל המרקם הסופי שלהן יהיה רך ועסיסי. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-10 דקות. בסיום, קוצצים דק את שן השום ומפזרים בסיר. מגישים.

תגובות