מתכון

לוביה צלויה עם שקדים בתנור

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2-4 סועדים

רכיבים

  • 200 גרם תרמילי לוביה טריים
  • 10 גרם חמאה מזוקקת (גהי)
  • 1 כף שמן זית
  • לתיבול:
  • 2 תרמילי הל
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח דק ופלפל שחור
  • 1 כף שטוחה כוסברה יבשה טחונה
  • 1/4 כפית כמון

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות). מניחים את הלוביה בקערה ויוצקים עליה מים רותחים. חולטים אותה כך 3 דקות. מסננים ומעבירים לכלי המתאים לשימוש בתנור. מניחים באותו כלי את שאר המצרכים (גהי, שקדים, שמן זית, מים, מלח ופלפל). מערבבים קלות וסוגרים היטב את הכלי (עם מכסה ייעודי או נייר כסף). מכניסים לתנור החם ל-10 דקות. מסירים את הכיסוי, מערבבים קלות ומחזירים לתנור. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים כ-10 דקות או עד שמרבית הנוזלים התאדו. מוציאים מהתנור. קולפים את שן השום, כותשים ומערבבים עם התרמילים. אם אוהבים ויש בנמצא, אפשר לפזר מעל קצת דואה.

תגובות