בתנור: לוביה צלויה עם שקדים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בתנור: לוביה צלויה עם שקדים

2-4 סועדים דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

200 גרם תרמילי לוביה טריים

10 גרם חמאה מזוקקת (גהי)

1 כף שמן זית

לתיבול:

2 תרמילי הל

1 כף שמן זית

קורט מלח דק ופלפל שחור

1 כף שטוחה כוסברה יבשה טחונה

1/4 כפית כמון

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות). מניחים את הלוביה בקערה ויוצקים עליה מים רותחים. חולטים אותה כך 3 דקות. מסננים ומעבירים לכלי המתאים לשימוש בתנור. מניחים באותו כלי את שאר המצרכים (גהי, שקדים, שמן זית, מים, מלח ופלפל). מערבבים קלות וסוגרים היטב את הכלי (עם מכסה ייעודי או נייר כסף). מכניסים לתנור החם ל-10 דקות. מסירים את הכיסוי, מערבבים קלות ומחזירים לתנור. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים כ-10 דקות או עד שמרבית הנוזלים התאדו. מוציאים מהתנור. קולפים את שן השום, כותשים ומערבבים עם התרמילים. אם אוהבים ויש בנמצא, אפשר לפזר מעל קצת דואה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות