מתכון

במחבת: לוביה עם כוסברה והל

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2-4 סועדים

רכיבים

  • 200 גרם תרמילי לוביה טריים
  • 10 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • לתיבול:
  • 2 תרמילי הל
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח דק ופלפל שחור
  • 1 כף שטוחה כוסברה יבשה טחונה
  • 1/4 כפית כמון

הוראות הכנה

מניחים את הלוביה בקערה ויוצקים עליה מים רותחים. חולטים אותה כך 5 דקות. מסננים. בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי התיבול (כותשים את תרמילי ההל ומערבבים עם שמן הזית, המלח, הפלפל השחור, הכוסברה היבשה והכמון).

מניחים מחבת על אש בינונית. ממיסים בה את החמאה ומוסיפים 1 כף שמן זית. מוסיפים את תרמילי הלוביה ומערבבים היטב כדי לעטוף את התרמילים בחמאה ובשמן. מדי פעם מקפיצים. כאשר התרמילים מתחילים להזהיב קלות, מוסיפים את התיבול שהכנו. מערבבים ומקפיצים עד שהתיבול עוטף את כל התרמילים. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים (הצעת הגשה: לצד פילה דג צרוב במחבת).

תגובות