קראמבל פקאן טבעוני עם פירות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קראמבל פקאן טבעוני עם פירות

את הקינוח אפשר להגיש חם, אבל הוא טעים אף יותר לאחר שהצטנן ובילה קצת זמן במקרר, שבו השטרויזל ספג מעט מהלחות של הפירות.

דרגת קושי: קל
קראמבל פקאן טבעוני
מתן שופן

במקום להשתמש בחמאה להכנת השטרויזל, פשוט טוחנים פקאן עד לקבלת חמאת פקאן. את הקינוח אפשר להגיש חם, אבל הוא טעים אף יותר לאחר שהצטנן ובילה קצת זמן במקרר, שבו השטרויזל ספג מעט מהלחות של הפירות.

כתבה המלאה: גם אם לא ברור אם אגוזים בכלל קשורים לפסח, זה הזמן לפקאן 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

תבנית בקוטר (22-24 ס"מ):

1 כוס (200 גרם) פקאן

1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
1/2 כוס פחות כף (90 גרם) סוכר חום
קורט מלח
כ-200 גרם אוכמניות
כ-10 תותים
1/2 1 כף סוכר חום
גרידת קליפה מ-1 לימון
1/4 כפית ציפורן טחון (לא חובה)

הוראות הכנה

טוחנים חצי כוס (100 גרם) פקאן במעבד מזון במשך דקות ארוכות עד שמשתחרר השומן שבו והוא הופך לחמאת פקאן. מדי פעם יש לעצור את מעבד המזון, לערבב מעט את התערובת הטחונה ולהפעיל שוב. בהשוואה לאגוזים אחרים, כמו בוטנים, או שקדים, חמאת הפקאן מתקבלת בזמן קצר יחסית ובקלות רבה יותר. מעבירים לקערה בצד. טוחנים את חצי הכוס השנייה של הפקאן עד למרקם של אבקה ומעבירים לקערה נפרדת. אליה מוסיפים את שאר המצרכים היבשים: קמח, סוכר וקורט מלח. מערבבים היטב. מעבירים את התערובת למשטח העבודה, יוצרים גומחה ומניחים באמצע את חמאת הפקאן. מאחדים בין היבשים לבין החמאה עד שמתקבל גוש בצק (אין לעבד יותר מדי את הבצק, כדי שלא יתפתח הגלוטן – הבצק צריך להיות פריך). אם חסרה לחות והבצק אינו מתאחד, אפשר להוסיף בהדרגה מעט שמן זית או שמן אחר שאוהבים. על מגש או צלחת רחבה מפוררים את הבצק לפירורים גסים וגדולים ומכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות.

בינתיים שוטפים את הפירות. מסירים את העוקץ מהתותים ופורסים לרבעים. מניחים את הפירות בתבנית המתאימה לשימוש בתנור. בוזקים מעל הפירות את הסוכר ומפזרים את גרידת הלימון וגם הציפורן (אם אוהבים). מחממים תנור ל-170 מעלות. לאחר שפירורי הבצק סיימו את זמנם במקפיא, מפזרים אותם על גבי הפירות. מכניסים לתנור החם למשך כחצי שעה או עד שפירורי הבצק מזהיבים והפירות התרככו והגירו נוזלים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות