מתכון

עוגה בחושה עם מרציפן, פקאן קלוי ושוקולד

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני

רכיבים

למרציפן:

  • 200 גרם פקאן
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 5 שקדים מרים
  • מיץ מ-1/2 לימון קטן

לעוגה:

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 3 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר
  • (לתבנית אינגלישקייק קטנה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-140 מעלות. משטחים את אגוזי הפקאן על מגש או תבנית ומכניסים לתנור ל-10 דקות בדיוק. בינתיים מביאים לרתיחה מים בסיר קטן ומבשלים בהם את השקדים המרים כ-5 דקות. מוציאים מהמים ומסירים את הקליפה. מעבירים את השקדים המרים למעבד מזון וטוחנים דק. מוסיפים את הפקאנים וממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם של אבקה דקה מאוד. מוסיפים תוך כדי פעולה את אבקת הסוכר ולאחר מכן את מיץ הלימון (מאחר שהמרציפן נכנס לאפייה, אפשר להשתמש במקום בחלבון ביצה). עוצרים את פעולת מעבד המזון כאשר נוצרים גושי מרציפן גדולים ולחים (אם חסרה לחות, אפשר להוסיף ליקר כמו טריפל סק או עוד מיץ לימון). מאחדים אותם לגוש אחד ומניחים בצד.

מחממים תנור ל-170 מעלות. במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים במהירות בינונית את החמאה והסוכר עד לקבלת מסה אחידה. מאטים את פעילות המיקסר ומוסיפים תוך כדי פעולה ובהדרגה את שאר המצרכים בסדר הבא: אבקת אפייה, מלח, ביצים (כל פעם ביצה אחת) ושמנת חמוצה. כאשר מתקבלת מסה אחידה, מוסיפים את שבבי השוקולד, מעבדים קלות עד להטמעתם – ועוצרים.

מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. מעבירים חצי מכמות המסה של העוגה פנימה ומשטחים קלות. מפוררים גס מאוד 3/4 מכמות המרציפן פנימה (כך שבפריסת העוגה יהיו "צ'אנקים" כייפים של מרציפן) ומכסים בשאר המסה של העוגה. את יתרת המרציפן מפזרים מעל. מכניסים לתנור ל-35 דקות, או עד שנועצים קיסם והוא יוצא נקי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ