מתכון

סלט אטריות סובה ברוטב חמאת פקאן

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סלט סובה וחמאת פקאן
סלט סובה וחמאת פקאןצילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים

רכיבים

  • 1 חבילה (כ-450 גרם)
  • אטריות סובה
  • 1 שורש סלרי קטן
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1 כף שומשום
  • 2 כפות אורז קלוי כתוש דק
  • (לא חובה)

לרוטב:

  • כ-80 גרם פקאן
  • 4 שיני שום טרי (או 2 שיני שום ו-1 גבעול שום ירוק טרי מאוד)
  • 5 גרם ג'ינג'ר קלוף
  • 1 כפית שטוחה מחית מיסו כהה
  • קורט פלפל לבן
  • 1 כף שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון

הוראות הכנה

מבשלים את אטריות הסובה בשפע מים מומלחים כ-4 דקות, או עד ריכוך. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד שיתקררו.

בינתיים מכינים את הרוטב: במעבד מזון טוחנים את הפקאנים במשך דקות ארוכות עד שמשתחרר השומן שבהם והם הופכים לחמאת פקאן. מדי פעם יש לעצור את מעבד המזון, לערבב מעט את התערובת הטחונה ולהפעיל שוב. בהשוואה לאגוזים אחרים, כמו לוז למשל, חמאת הפקאן מתקבלת בזמן קצר יחסית ובקלות רבה יותר. מעבירים לקערה בצד. אין צורך לשטוף את מעבד המזון, וממשיכים בהכנת הרוטב: מניחים בפנים את השום והג'ינג'ר וטוחנים דק. מוסיפים את חמאת הפקאן והמיסו, וממשיכים לטחון. תוך כדי פעולה מוסיפים את הפלפל הלבן, שמן הזית ומיץ הלימון. אם צריך לדלל מעט את הרוטב, אפשר להוסיף עוד מיץ לימון ו/או שמן זית (המרקם צריך להיות קצת יותר דליל ממיונז). טועמים. הטעם צריך להיות חזק יחסי, אבל אל דאגה – הוא מתעדן מאוד כאשר מערבבים עם האטריות.

קולפים את שורש הסלרי ומגרדים בפומפייה. שוטפים את גבעולי הבצל הירוק וקוצצים לטבעות קטנות מאוד. שוטפים את גבעולי הכוסברה וקוצצים. מערבבים יחד עם אטריות הסובה ועוטפים הכל ברוטב. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך (המיסו מלוח יחסית, אבל אם צריך – אפשר להוסיף עוד מלח או סויה). מעבירים לקערה ומפזרים מעל את השומשום והאורז הקלוי הכתוש (אם רוצים להכין לבד, זה פשוט: קולים 3 כפות אורז על מחבת חמה עד שהוא משחימים קלות. מסירים מהאש וכותשים דק בעלי ומכתש).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ