סלט אטריות סובה ברוטב חמאת פקאן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט אטריות סובה ברוטב חמאת פקאן

4 סועדים דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 חבילה (כ-450 גרם)

אטריות סובה
1 שורש סלרי קטן
3 גבעולי בצל ירוק
1/4 צרור כוסברה
1 כף שומשום
2 כפות אורז קלוי כתוש דק
(לא חובה)


לרוטב:
כ-80 גרם פקאן
4 שיני שום טרי (או 2 שיני שום ו-1 גבעול שום ירוק טרי מאוד)
5 גרם ג'ינג'ר קלוף
1 כפית שטוחה מחית מיסו כהה
קורט פלפל לבן
1 כף שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון

הוראות הכנה

מבשלים את אטריות הסובה בשפע מים מומלחים כ-4 דקות, או עד ריכוך. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד שיתקררו.

בינתיים מכינים את הרוטב: במעבד מזון טוחנים את הפקאנים במשך דקות ארוכות עד שמשתחרר השומן שבהם והם הופכים לחמאת פקאן. מדי פעם יש לעצור את מעבד המזון, לערבב מעט את התערובת הטחונה ולהפעיל שוב. בהשוואה לאגוזים אחרים, כמו לוז למשל, חמאת הפקאן מתקבלת בזמן קצר יחסית ובקלות רבה יותר. מעבירים לקערה בצד. אין צורך לשטוף את מעבד המזון, וממשיכים בהכנת הרוטב: מניחים בפנים את השום והג'ינג'ר וטוחנים דק. מוסיפים את חמאת הפקאן והמיסו, וממשיכים לטחון. תוך כדי פעולה מוסיפים את הפלפל הלבן, שמן הזית ומיץ הלימון. אם צריך לדלל מעט את הרוטב, אפשר להוסיף עוד מיץ לימון ו/או שמן זית (המרקם צריך להיות קצת יותר דליל ממיונז). טועמים. הטעם צריך להיות חזק יחסי, אבל אל דאגה – הוא מתעדן מאוד כאשר מערבבים עם האטריות.

קולפים את שורש הסלרי ומגרדים בפומפייה. שוטפים את גבעולי הבצל הירוק וקוצצים לטבעות קטנות מאוד. שוטפים את גבעולי הכוסברה וקוצצים. מערבבים יחד עם אטריות הסובה ועוטפים הכל ברוטב. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך (המיסו מלוח יחסית, אבל אם צריך – אפשר להוסיף עוד מלח או סויה). מעבירים לקערה ומפזרים מעל את השומשום והאורז הקלוי הכתוש (אם רוצים להכין לבד, זה פשוט: קולים 3 כפות אורז על מחבת חמה עד שהוא משחימים קלות. מסירים מהאש וכותשים דק בעלי ומכתש).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות