מתכון

חזה בקר צלוי עם תפוחי אדמה ראטה

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חזה בקר
חזה בקר צלוי עם תפוחי אדמה ראטה. עובד גם בתור קורנביףצילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 סועדים

רכיבים

  • 1.2 ק"ג חזה בקר טרי
  • 1 כף מלח ים אטלנטי
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס מים
  • כתריסר תפוחי אדמה מזן ראטה (אפשר גם זן אחר)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-130 מעלות. מניחים את הנתח, כאשר שכבת השומן העבה יותר כלפי מעלה, בתבנית אפייה שיש בתוכה מגש מוגבה (כך שהנתח לא נוגע בתחתית התבנית). יוצקים את המים לתחתית התבנית, ומפזרים על הנתח את המלח והפלפל. עוטפים את כל התבנית בנייר אפייה, ומעל עוטפים בנייר אלומיניום – ומהדקים היטב לאיטום מלא. מכניסים לתנור ל-4 שעות.

שוטפים היטב את תפוחי האדמה (אפשר גם לקלוף, אבל אין חובה). מוציאים את התבנית עם הבשר מהתנור. מסירים את הכיסוי ומוציאים החוצה את המגש המגביה. מניחים את הבשר ישירות על התבנית (שוב, לוודא ששכבת השומן העבה יותר כלפי מעלה). מפזרים את תפוחי האדמה סביבו, ומחזירים לתנור. מגבירים את החום ל-160-150 מעלות, וצולים עד שתפוחי האדמה רכים (כ–45 דקות).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ