מתכון

סליאנקה – תבשיל חזה בקר עם עגבניות וכוסברה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חזה בקר
סליאנקה. ניתן לשלוט על רמת השומניותצילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 סועדים

רכיבים

  • 3 בצלים לבנים
  • 8–7 שיני שום, קלופות
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף (אפשר
  • יותר או פחות, לפי הטעם)
  • 2 כפות שמן
  • 1.5 ק"ג חזה בקר, חתוך
  • לקוביות 2X2
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • כ-150 גרם רסק עגבניות איכותי
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 עגבניות
  • 1 צרור כוסברה

הוראות הכנה

קוצצים את הבצלים, השום והפלפל הירוק החריף, ומעבירים לקערה יחד עם זרעי הכוסברה הטחונים. מערבבים אותם יחד. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח על להבה בינונית, ומוסיפים פנימה את קוביות הבשר. צורבים היטב מכל הצדדים. מפנים מקום בסיר, ומעבירים פנימה את תערובת הבצלים הקצוצים. מכסים את הסיר למשך דקה לצורך אידוי, פותחים, מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כך כ-10 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה, המלח, הפלפל השחור ומגרדים פנימה גם את העגבנייה. מערבבים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי עד שלוש, או עד שהבשר מתרכך. כ-5 דקות לפני ההגשה, שוטפים היטב את צרור הכוסברה, קוצצים ומעבירים לסיר. מערבבים ומגישים.

תגובות