מג’הול ממולא בלוקוס ושקדים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מג’הול ממולא בלוקוס ושקדים

קציצות דג אווריריות ונהדרות העושות שימוש בשקדים טחונים ליצירת מרקם פריך ויוצא דופן.

5-6 סועדים דרגת קושי: בינוני
מג'הול ממולא בלוקוס ושקדים. השקדים יוצרים את המרקם הפריך
ארז בן שחר

קציצות דג אווריריות ונהדרות העושות שימוש בשקדים טחונים ליצירת מרקם פריך ויוצא דופן. התמרים העוטפים אותן מוסיפים מתיקות ומרקם מעודן יותר ואילו רוטב עשבי התיבול החמצמץ מאחד יחד את הטעמים בתנור. לחמישה עד שישה סועדים.

לכתבה המלאה: מתוק של חג: שלושה מתכונים חגיגיים עם תמרים

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לתמרים הממולאים:

20-24 תמרי מג’הול עסיסיים של ראשית הגדיד
1 ק”ג פילה לוקוס או דג ים בהיר אחר, טרי, מנוקה מעור ועצמות
1 כוס ‏(120 גרם‏) שקדים מולבנים טחונים
2 ביצים בגודל בינוני
2-3 שיני שום
6-8 גבעולי כוסברה
2-3 גבעולי תימין
מיץ מחצי לימון
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון

לרוטב:

צרור גבעולי פטרוזיליה
צרור גבעולי כוסברה
צרור עלי רוקט
3 שיני שום
חצי כוס ‏(120 גרם‏) צנוברים
מיץ מלימון אחד
1/2-3/4 כוס שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

להכנת התמרים הממולאים:

חותכים את בשר הלוקוס לקוביות גסות ומעבירים לקערת מערבל המזון עם להב פלדה. קוצצים את בשר הדג בהפעלות קצרות רק עד שהוא מתפרק מעט ‏(לא עיסה משחתית!‏) ונוח לעבודה.

מעבירים את בשר הדג לקערה ומוסיפים את השקדים הטחונים והביצים. קוצצים דק את השום יחד עם עלי הכוסברה והתימין ומוסיפים לקערה יחד עם מיץ הלימון ומעט מלח ופלפל. מעבדים את העיסה מספר דקות בעזרת הידיים, עד לקבלת תערובת קציצות גמישה. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט שקדים טחונים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.

חורצים את התמרים מצדם האחד ומרחיקים את הגלעינים ליצירת תמר המתאים למילוי. קורצים חופן מתערובת המילוי ומהדקים את תוך התמר בעדינות כך שהתמר נפתח ומקיף את צדה האחת של הקציצה. חוזרים על הפעולה עם כל התערובת והתמרים ומניחים על משטח, כשהתמר פונה כלפי מטה.

מחממים על אש בינונית שמן זית בגובה 2/1 ס”מ במחבת רחבה. מטגנים את הקציצות מצדן החשוף כשתי דקות, עד שהן מזהיבות מעט ומקבלות קרום פריך, בעוד מרכזן נשאר עסיסי ורך. הופכים את הקציצות כשצד התמר כלפי מטה, מטגנים עוד דקה ומעבירים בצפיפות לתבנית חסינת חום.

להכנת הרוטב: 

מכניסים את כל חומרי הרוטב למעט השמן, המלח והפלפל לקערת מעבד המזון ומפעילים עד לקיצוץ דק של עשבי התיבול. ממשיכים בערבול ומזליפים את השמן בקילוח אטי מבעד לפתח שבמכסה עד לקבלת רוטב חלק ומעט סמיך. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.

להרכבת המנה:

 מחממים תנור אפייה לחום בינוני־נמוך ‏(061 מעלות‏), יוצקים את הרוטב על הקציצות ומעבירים לתנור לחימום כרבע שעה לפני הישיבה לשולחן. את הקציצות ניתן להכין מראש, אולם את הרוטב חשוב להכין בסמוך למועד ההגשה כדי שלא ישחיר ויאבד מטעמיו. מגישים בצלחות אישיות עם כף נדיבה של רוטב ופרוסת חלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות