מתכון מתכון |

כתר טלה חגיגי בקראסט דקל־נור ופיסטוקים

מנה חגיגית שתפאר את שולחן החג ותגרור קריאות התפעלות מהמסובין.

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כתר טלה חגיגי בקראסט דקל־נור
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
5-6 סועדים

מנה חגיגית שתפאר את שולחן החג ותגרור קריאות התפעלות מהמסובין. הקראסט העשוי מתמרי דקל־נור נוקשים ולא מתוקים מדי, מקרמל את שולי הבשר והולם את בשר הטלה העדין. לחמישה עד שישה סועדים.

לכתבה המלאה: מתוק של חג: שלושה מתכונים חגיגיים עם תמרים

רכיבים

  • כתר טלה מנוקה משומן וחשוף עצמות הצלע

  • 10-12 תמרי דקל־נור מגולענים

  • חצי כוס ‏(60 גרם‏) פיסטוקים קלופים

  • חצי כוס ‏(60 גרם‏) אגוזי לוז קלויים או אגוזי מלך

  • 2 שיני שום

  • חצי פלפל ירוק חריף ‏(לא חובה‏)

  • רבע כוס ‏(60 מ”ל‏) שמן זית

  • מלח אטלנטי

הוראות הכנה

מבקשים מהקצב שיכין את שורת הצלעות לאפייה. מקפידים להשתמש בחלק הקרוב לצוואר ולא בחלק האחורי יותר, שהוא למעשה טי־בון ולא צלעות. נפטרים משכבות השומן, ומנקים את העצמות מעל לבשר הנקי. מחשבים שתיים־שלוש צלעות לסועד, ומבקשים מהקצב שינסר את חיבור העצמות בחלק התחתון של הכתר, כדי שיהיה נוח להפריד ביניהן. עוטפים כל עצם בנייר כסף בנפרד כדי שלא תישרף בתנור.

במעבד מזון בעל להב פלדה טוחנים יחד את התמרים, הפיסטוק, האגוזים, השום והפלפל הירוק בפעימות קצרות, עד לקבלת מרקם גרגירי וגס. מזליפים את השמן מבעד לפתח המכסה תוך כדי ערבול ומעבדים עוד כ–10 שניות.
מחממים תנור ל-250 מעלות.

מורחים את תערובת התמרים והאגוזים על פני החלק החיצוני של כתר הטלה ומכניסים לתנור ל–10 דקות, רק עד שהקראסט מזהיב מעט והשמן האצור בו מבעבע. מנמיכים את הטמפרטורה ל–160 מעלות, וצולים כ-5-10 דקות נוספות. מקפידים שלא לצלות את הבשר יותר מדי - צבעו אמור להיות ורדרד ומרקמו נא למחצה.

מגישים על גבי קרש חיתוך למרכז השולחן ופורסים לעיני הסועדים. מניחים בצלחת על גבי עלי מנגולד חלוטים או פירה שורשים עדין.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ