דגים מחותנים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דגים מחותנים

סרדינים מחותנים המנה הבלתי נשכחת מסלוניקי, מנה שנפוצה גם במטבח המרוקאי המזוהה כמז'וז'ין.

10 מנות דרגת קושי: קל
דגים מחותנים
מתן שופן

אחת המנות הזכורות לי יותר מכל מביקורי בסלוניקי היא סרדינים מחותנים. אכלתי אותה בטברנה קטנה בשוק העירוני מכמיר הלב, שמאז הקריסה הכלכלית כמעט שלא נותרו בו דוכנים פעילים. זו מנה שנפוצה כמובן גם במטבח המרוקאי, בשם מז'וזין, אך התיבול כאן הוא הרבה יותר ים־תיכוני. מאחר שאנו תלויים בחסדי הים, לא תמיד יש בנמצא סרדינים. לכן ניתן להשתמש בדגים קטנים אחרים כמו ברבוניות, אך חשוב לנקות אותם היטב מעצמות.

לכתבה המלאה: כך תכינו ארוחת חג בניחוח יווני, עם יין מתאים לכל מנה

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

20 סרדינים (או ברבוניות), טריים ומנוקים

1/2 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
2 ביצים
שמן קנולה לטיגון
למילוי:
3 עגבניות
5 גבעולי שמיר, שטופים
תריסר גבעולי פטרוזיליה, שטופים
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף שמן זית
2 שיני שום, כתושות
קורט מלח ופלפל

הוראות הכנה

הכנת המילוי: קוצצים דק מאוד את הירקות (עגבניות, שמיר ופטרוזיליה) ומעבירים לקערה. סוחטים מיץ לימון ומוסיפים את השום, התבלינים ושמן הזית. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מניחים בצד.

הדגים צריכים להיות בחיתוך "פרפר", כלומר: מסירים את הראש (את הזנב אפשר להשאיר, אך הוא אינו למאכל), חוצים את הדג לאורך ומסירים את האדרה. אפשר לבקש ממוכר הדגים לעשות זאת. מניחים דג פתוח (עם העור כלפי מטה) על משטח העבודה, ועליו מניחים כ-1/2 כף מילוי. מעל המילוי מניחים דג נוסף (כאשר העור כלפי מעלה) ומניחים בצד. חוזרים על הפעולה עם שאר הדגים.

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת על אש בינונית. בינתיים מכינים שתי קערות רחבות: אחת עם תערובת של קמח ופירורי לחם והשנייה עם ביצים טרופות. כאשר השמן חם, מקמחים בעדינות את הדגים המחותנים (בזהירות, שהמילוי לא יזלוג החוצה) ולאחר מכן טובלים בביצים הטרופות. מעבירים לשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה (כ-2 דקות מכל צד). בעזרת מרית מסירים מהשמן ומניחים על נייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר הדגים המחותנים (מטגנים ב–2-3 סבבים כדי לא להעמיס על המחבת). מעבירים לצלחת הגשה ומגישים לצד פרוסות לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות