מאפה תרד טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפה תרד טבעוני

בצק הפילו הוא אחד הבצקים הנפוצים ביותר ביוון, ואיתו מכינים מגוון רחב של מאפים. המאפייה המקומית בכפר זגורה מציעה שבלולי בצק זה במילוי תרד שמזכירים בורקס טורקי

דרגת קושי: בינוני
המאפה שייפתח לכם בשמחה את בוקר השנה החדשה
מתן שופן

בצק הפילו הוא אחד מהבצקים היותר נפוצים ביוון, ואיתו מכינים מגוון רחב של מאפים (כמו למשל הבוגאצה). בכפר זגורה השוכן על אחת הגבעות המזרחיות של חצי האי פיליון הגעתי למאפייה מקומית קטנה המציעה שבלולי בצק במילוי תרד המזכירים את הבורקס הנפוצים במדינה הסמוכה, טורקיה.

לכתבה המלאה: כך תכינו ארוחת חג בניחוח יווני, עם יין מתאים לכל מנה

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

החומרים (לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ):

1 ק"ג קמח

1 כף סומאק
1/2 כפית מלח
3 כוסות מים חמימים
שמן זית בנדיבות
למילוי:
2 כפות שמן זית
5 בצלים גדולים
כ-600 גרם תרד, שטוף
2 שיני שום, כתושות
1 כף סומאק
קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הבצק לפחות 3-4 שעות לפני האפייה (אפשר גם לילה לפני). מעבירים את הקמח, הסומאק והמלח לקערת מיקסר עם וו לישה. מערבלים במהירות אטית ומוסיפים בהדרגה את המים, עד שמגיעים למרקם הרצוי - בצק רך, חלק ומעט דביק (לפעמים אין צורך בכל הכמות של המים). חשוב להשתמש במים חמימים כדי לעזור לגלוטן להתפתח, שכן התוצאה הרצויה בסופו של דבר היא בצק אלסטי וחזק. ממשיכים לערבל במהירות אטית-בינונית לפחות 10 דקות. מומלץ מדי פעם ללוש את הבצק ידנית ולהחזיר למיקסר. התוצאה היא בצק חלק ומעט דביק.

מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שטוחים ומעבירים לתבנית. יוצקים שמן זית (אפשר להשתמש בשמן קנולה או לערבב בין השניים) על הכדורים עד שהשמן מגיע כמעט עד כיסוי. מכסים בניילון נצמד או נייר אלומיניום ומשאירים בצד למנוחה ארוכה. מדי פעם הופכים את הכדורים כדי שתמיד יהיו עטופים בשמן. המנוחה הארוכה גם היא עוזרת לגלוטן להתפתח.

הכנת המילוי:

גם בשלב זה נדרשת סבלנות. קולפים את הבצלים, חוצים ופורסים דק מאוד. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מעבירים פנימה את הבצלים הפרוסים, מערבבים מעט ומעבירים לאש הקטנה ביותר. ממשיכים לבשל את הבצלים לפחות שעתיים, מערבבים מדי פעם. התוצאה היא בצלים רכים מאוד, זהובים ומתקתקים. קוצצים גס את התרד ומוסיפים למחבת, עדיין על אש קטנה. מערבבים מדי פעם. ממשיכים עד שהתרד מתרכך לחלוטין. נפטרים מהנוזלים שניגרו מהתרד. מוסיפים את התבלינים והשום, מערבבים. מניחים בצד כדי שיתקרר. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.

מחממים תנור ל-180 מעלות. על משטח עבודה רחב ונקי מניחים כדור בצק אחד ובעזרת ידיים משומנות בנדיבות (מהשמן שיש בתבנית) פותחים את הכדור בתנועות מעגליות מהירות עד שנוצר עלה בצק דק ככל האפשר ורחב (לא לדאוג אם נוצרים חורים). תוך כדי פתיחת הבצק משמנים אותו שוב ושוב. מפזרים כשמינית מכמות המילוי על גבי עלה הבצק ומגלגלים לרולדה (בכל גלגול שעושים, מותחים עוד קצת את הבצק). מגלגלים את הרולדה לספירלה ומניחים במרכז התבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק ומניחים כל רולדה בתבנית מסביב לספירלה הראשונית עד שנוצר "שבלול" גדול בכל שטח התבנית. מכניסים את התבנית לתנור לאפייה של כ-45 דקות
או עד הזהבה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות