תבשיל בקר וטלה בעגבניות וחצילים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל בקר וטלה בעגבניות וחצילים

תבשיל כדרה עשיר של נקניקיות בבישול ארוך אופיינית לאזור של פיליון

6 סועדים דרגת קושי: קל
תבשיל בקר וטלה בעגבניות וחצילים
מתן שופן

תבשילי קדרה ארוכים נפוצים מאוד ביוון, כנהוג במטבחים המוגדרים "עניים". כלומר, כאלה העושים שימוש מכל הבא ליד כדי לנצל במלואם את המשאבים העומדים לרשותם. מנה של נקניקיות בבישול ארוך אופיינית לאזור של פיליון, אך מאחר שבארץ קשה להשיג נקניקיות איכותיות המתאימות לסוג כזה של בישול (לרוב, כמו ביוון, הן משובצות באורז שסופח את השומן ומונע מהן להתפוצץ במהלך הבישול הממושך), בחרתי בנתחים של טלה ובקר המתבשלים ברוטב סמיך של עגבניות וחצילים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1/2 1 ק"ג בשר צוואר טלה, חתוך לקוביות גדולות

1/2 ק"ג בשר צוואר בקר,
חתוך לקוביות
1 בצל, חתוך לחצאי פרוסות דקות
1 גבעול סלרי, ללא העלים
1 חציל
8 עגבניות
1 כף נענע מיובשת
2 כפות רסק עגבניות איכותי
4 שיני שום, קצוצות דק
קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מניחים סיר רחב וגבוה על אש בינונית־גבוהה. כשהוא חם, מכניסים פנימה את קוביות הצוואר וצורבים אותן היטב מכל הצדדים (אפשר לצרוב אותן בסבבים, אם הסיר לא מספיק גדול). מוציאים מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את האש ומכניסים לסיר את הבצל. בעזרת כף עץ מערבבים ומגרדים את משקעי הבשר שנוצרו בתחתית הסיר (אין צורך להוסיף שמן שכן נתחי הטלה שומניים דיים). ממשיכים לאדות את הבצל עד שהוא מתרכך מעט. בינתיים שוטפים את גבעול הסלרי וקוצצים אותו דק. מוסיפים אותו לבצל ומערבבים קלות. שוטפים את החציל, קוטמים את ראשו וחותכים אותו לקוביות בגודל של כ-2 סמ"ר. מוסיפים לסיר ומערבבים מדי פעם. ממשיכים כך לפחות רבע שעה על אש קטנה.

במקביל מביאים לרתיחה סיר קטן עם שפע מים. בעזרת קצה של סכין חדה יוצרים X על קליפה העגבניות בחלק התחתון שלהן. חולטים את העגבניות במים הרותחים כדקה ומוציאים החוצה. החליטה מאפשרת לקלף את העגבניות בקלות. מסירים את הקליפה בעזרת סכין. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות (כ-1 סמ"ר) ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מניחים את קוביות הבשר על העגבניות והחצילים ומוסיפים לסיר מים עד כיסוי הבשר. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. ממשיכים בבישול לפחות 3 שעות, או עד שהבשר רך מאוד. לקראת סוף הבישול ניתן להסיר באמצעות כף חלק מהשומן שמצטבר בחלק העליון של הסיר. ניתן להכין מראש את התבשיל ולחמם לפני ההגשה. מעבירים לקערה או תבנית ומגישים למרכז השולחן. אפשר לעטר בעלי נענע טריים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות