טארט תפוחים צרפתי טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טארט תפוחים צרפתי טבעוני

דרגת קושי: קל
תומר אפלבאום
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

½1 כוסות קמח כוסמין מלא, פחות ½1 כפות

1/2 כוס שקדים טחונים לפירורים

1/3 כוס סוכר קנים אורגני בהיר

מעט מלח

1 כפית קליפת לימון / תפוז

1/4 כוס מיץ תפוזים / תפוחים טבעי

1/3 כוס שמן קוקוס

1 כפית קליפת לימון / תפוז

חצי כפית תמצית וניל אמיתי

למלית התפוחים:

3 תפוחי עץ מתוקים קלופים וקצוצים לקוביות קטנטנות

2 כפות סוכר קנים חום

מיץ מחצי לימון

רבע מיץ תפוז

1 כף שמן קוקוס

למניפת התפוחים:

4 תפוחי עץ גדולים מתוקים לא קלופים

2 כפות גדושות סוכר

מיץ מ–1 לימון או 1/2 תפוז

7 גרגרי פלפל אנגלי גרוסים

1/2 כפית קינמון

1 כף שמן קוקוס

לזיגוג:

2 כפות ריבת משמש סאן דלפור או מרקחת ביתית כלשהי

2 כפות מיץ תפוזים

 

 

הוראות הכנה

הכנת הקלתית:

1. מחממים תנור ל–180 מעלות.

2. מערבבים בעזרת הידיים את כל המרכיבים היבשים.

3. מוסיפים את הנוזלים וקליפות הלימון או התפוז.

4. מעבדים בידיים לבצק פירורי.

5. משמנים תבנית טארט (קוטר 24 ס"מ), רצוי מהסוג שהתחתית נפרדת מהשוליים, בכפית שמן קוקוס.

6. מעבירים את הפירורים לתבנית.

7. בעזרת האצבעות מהדקים את הפירורים ויוצרים קלתית עם שוליים מוגבהים.

8. מכניסים למקפיא ל–10 דקות.

9. מוציאים ומחוררים את הקלתית בעזרת מזלג.

10. אופים 25 דקות עד השחמה קלה.

11. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

1. שמים את כל החומרים בסיר, מכסים ומבשלים תוך בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים.

2. מסירים מן האש, מועכים במזלג ומניחים להצטנן.

3. מורחים את מלית התפוחים על קלתית הבצק.

הכנת מלית התפוחים 

1. שמים את כל החומרים בסיר, מכסים ומבשלים תוך בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים.

2. מסירים מן האש, מועכים במזלג ומניחים להצטנן.

3. מורחים את מלית התפוחים על קלתית הבצק.

הכנת מניפת התפוחים 

1. פורסים את התפוחים לחצאי סהר דקים ועורכים אותן על גבי רסק התפוחים כמו מניפה.

2. מטפטפים את מיץ הלימון ואת שמן הקוקוס על התפוחים.

3. מפזרים פלפל אנגלי גרוס וקינמון.

4. אופים בחום בינוני עד שהתפוחים מתרככים אך לא יותר מדי.

הכנת הזיגוג

1. מחממים את הריבה והמיץ תוך בחישה עד שהריבה והמיץ יתמזגו.

2. מברישים את ציפוי התפוחים בתערובת החמה.

מגישים את העוגה חמה או בטמפרטורת החדר. רצוי עם גלידת בננה־תמרים. מאחלים לכולם שנה מתוקה. אבל במידה.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות