טפיוקה "פינה קולדה" (וירג'ין) - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טפיוקה "פינה קולדה" (וירג'ין)

10 מנות דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כוס פניני טפיוקה

1 אננס בינוני (כ-800 גרם, ברוטו)

1 כף שמן קוקוס

1 פחית קרם קוקוס

1 כוס מים

1/3 כוס סוכר דמררה

להגשה (לא חובה): גילופי קוקוס מיובש

הוראות הכנה

משרים את פניני הטפיוקה בקערה עם שפע מים כרבע שעה. מסננים. מביאים לרתיחה שפע מים בסיר על להבה בינונית, ומכניסים את הפנינים. מבשלים 10 דקות, ומדי פעם מערבבים. מסירים מהאש ומסננים (הטפיוקה עשירה מאוד בעמילן, מה שהופך את מי הבישול לסמיכים מאוד). מעבירים את הטפיוקה לקערה עם מים קרים מאוד, ומניחים בצד.

מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל. קוטמים את בסיס וראש האננס, ומניחים אותו אנכית על משטח העבודה. בעזרת סכין, מסירים את קליפתו. מחלקים את האננס לשליש ושני שלישים. את החלק הקטן חותכים לקוביות קטנות (כ-1/2 סמ"ר) ומערבבים עם כף שמן קוקוס. משטחים אותן בתבנית אפייה ומכניסים לתנור לכרבע שעה או עד שהן מזהיבות קלות. את שאר האננס חותכים לחתיכות גדולות ומעבירים למעבד מזון. טוחנים היטב ומוסיפים בהדרגה את קרם הקוקוס.

מסננים את פניני הטפיוקה מהמים הקרים, ומניחים בקערה. יוצקים פנימה את תערובת האננס וקרם הקוקוס. מערבבים היטב. בסיר קטן מניחים 1 כוס מים ו-1/3 כוס סוכר. מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס לחלוטין. יוצקים את מי הסוכר בהדרגה לקערה עם הטפיוקה ותערובת האננס וקרם הקוקוס עד שמגיעים לרמת המתיקות שאוהבים.

מגישים את הקינוח בכוסות או בכלים אישיים, מפזרים מעל מעט קוביות אננס צלויות, ואם אוהבים – גם גילופי קוקוס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות