מתכון |

קינוח טפיוקה בחלב קוקוס עם אננס: כמו פינה קולדה

כמו הקוקטייל, מדובר בקינוח על בסיס טפיוקה ואננס שייקח אתכם לסיבוב בקאריביים

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טפיוקה "פינה 
קולדה" (וירג'ין)
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
10 מנות

רכיבים

  • 1 כוס פניני טפיוקה

  • 1 אננס בינוני (כ-800 גרם, ברוטו)

  • 1 כף שמן קוקוס

  • 1 פחית קרם קוקוס

  • 1 כוס מים

  • 1/3 כוס סוכר דמררה

להגשה (לא חובה):

  • גילופי קוקוס מיובש

הוראות הכנה

משרים את פניני הטפיוקה בקערה עם שפע מים כרבע שעה. מסננים. מביאים לרתיחה שפע מים בסיר על להבה בינונית, ומכניסים את הפנינים. מבשלים 10 דקות, ומדי פעם מערבבים. מסירים מהאש ומסננים (הטפיוקה עשירה מאוד בעמילן, מה שהופך את מי הבישול לסמיכים מאוד). מעבירים את הטפיוקה לקערה עם מים קרים מאוד, ומניחים בצד.

מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל. קוטמים את בסיס וראש האננס, ומניחים אותו אנכית על משטח העבודה. בעזרת סכין, מסירים את קליפתו. מחלקים את האננס לשליש ושני שלישים. את החלק הקטן חותכים לקוביות קטנות (כ-1/2 סמ"ר) ומערבבים עם כף שמן קוקוס. משטחים אותן בתבנית אפייה ומכניסים לתנור לכרבע שעה או עד שהן מזהיבות קלות. את שאר האננס חותכים לחתיכות גדולות ומעבירים למעבד מזון. טוחנים היטב ומוסיפים בהדרגה את קרם הקוקוס.

מסננים את פניני הטפיוקה מהמים הקרים, ומניחים בקערה. יוצקים פנימה את תערובת האננס וקרם הקוקוס. מערבבים היטב. בסיר קטן מניחים 1 כוס מים ו-1/3 כוס סוכר. מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס לחלוטין. יוצקים את מי הסוכר בהדרגה לקערה עם הטפיוקה ותערובת האננס וקרם הקוקוס עד שמגיעים לרמת המתיקות שאוהבים.

מגישים את הקינוח בכוסות או בכלים אישיים, מפזרים מעל מעט קוביות אננס צלויות, ואם אוהבים – גם גילופי קוקוס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ