נתחי פילה עוף עם אננס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון נתחי פילה עוף עם אננס

4-2 סועדים דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1/2 ק"ג נתחי פילה עוף

1 אננס בינוני־קטן (כ-600 גרם, ברוטו)

1 כוס קורנפלור

4 כפות שמן ניטרלי

1/2 כוס מים

למרינדה:

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית תבלין חוויג' למרק

1 כפית שטוחה פלפל שחור

4 כפות שמן זית

1/2 פלפל צ'ילי אדום (או יותר אם אוהבים חריף), קצוץ דק

1 בצל קטן (סגול או לבן), קצוץ דק

1 שן שום, קלופה וכתושה

קורט מלח

הוראות הכנה

מכינים את המרינדה. כותשים את זרעי הכוסברה ומעבירים לקערה יחד עם שאר החומרים (חוויג', פלפל שחור, שמן זית, צ'ילי אדום, בצל, שום ומלח). מערבבים היטב, ומניחים בפנים את נתחי העוף. עוטפים אותם היטב במרינדה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

קוטמים את בסיס וראש האננס, ומניחים אותו אנכית על משטח העבודה. בעזרת סכין, מסירים את קליפתו. פורסים את האננס לפרוסות (טבעות), וכל פרוסה חותכים לקוביות (בגודל 2-1 סמ"ר). מניחים בצד.

מחממים את השמן הניטרלי בסיר רחב ושטוח (או במחבת גדולה) על אש בינונית. מניחים את הקורנפלור בקערה קטנה. מצפים את נתחי עוף בקורנפלור, ומעבירים לצריבה בסיר. צורבים היטב משני הצדדים. מוציאים מהסיר. מנמיכים את האש, ומעבירים לסיר את קוביות האננס. מערבבים היטב בכף עץ, ומגרדים את תחתית הסיר כדי שהמשקעים לא יישרפו. מוסיפים חצי כוס מים, וממשיכים לערבב. מבשלים את האננס דקות אחדות (הוא לא צריך להתרכך, רק להפריש מעט טעמים). מחזירים את נתחי העוף, ומערבבים את כל תכולת הסיר יחד. מסירים מהאש ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות