שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

תבשיל בקר, פלפלים מיובשים ואננס

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
תבשיל בקר, פלפלים מיובשים ואננס
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4-2 סועדים

רכיבים

  • 1 אננס קטן־בינוני (כ-600 גרם, ברוטו)
  • 1 כף שמן זית
  • 800 גרם אונטריב, חתוך לקוביות
  • 10 פלפלים אדומים מתוקים מיובשים
  • 4 פלפלי שאטה מיובשים
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1 כף רסק עגבניות איכותי
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט (או חתיכה קטנה של משייה, קליפת אגוז המוסקט)
  • קורט פלפל שחור גרוס ומלח
  • עשבי תיבול:
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • עלים מ-2 ענפי טרגון
  • עלים מ-6 גבעולי טימין טרי
  • 1/4 צרור כוסברה

הוראות הכנה

קוטמים את בסיס וראש האננס, ומניחים אותו אנכית על משטח העבודה. בעזרת סכין, מסירים את קליפתו. פורסים את האננס לפרוסות (טבעות), וכל פרוסה חותכים לקוביות (בגודל 2-1 סמ"ר). מניחים בצד. קורעים גס את הפלפלים המיובשים (המתוקים והחריפים), נפטרים ככל האפשר מהגרעינים ומניחים בקערה עם מים לרבע שעה. מסננים ושוטפים היטב. מניחים בצד. קוצצים היטב את עשבי התיבול, ומניחים בצד.

מחממים את שמן הזית בסיר רחב, וכאשר הוא חם מעבירים פנימה את קוביות הבשר. צורבים אותן היטב מכל הצדדים. מסירים את הבשר מהסיר. מעבירים פנימה את קוביות האננס. צורבים היטב (ואם יש משקעים בתחתית, מגרדים אותם עם כף עץ). מוסיפים את הפלפלים המיובשים המושרים, ומערבבים. קוצצים את השום, ומעבירים פנימה. מערבבים, ומוסיפים בחזרה את הבשר. מוסיפים את עשבי התיבול, רסק העגבניות, הפפריקה (מתוקה וחריפה), אגוז המוסקט, הפלפל והמלח. מערבבים היטב. לאחר כשתי דקות מוסיפים מים עד שהם מכסים את תכולת הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים שעתיים־שעתיים וחצי, עד שהבשר מתרכך לחלוטין.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ