מתכון

סלט בורגול וכרובית

סלט עשיר, קליל וטעים עם פרי העונה - אם אין נקטרינה החליפו בתפוח או בפרי הדר

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט בורגול, כרובית ונקטרינות
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים

רכיבים

  • 1/4 כוס בורגול בינוני
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כרובית קטנה
  • 4-3 עלי קייל, שטופים
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל ירוק
  • 1 גבעול סלרי
  • 2 נקטרינות (או פרי עונתי אחר)
  • 100 גרם גבינת ברינזה (גבינת כבשים מלוחה)

לרוטב:

  • מיץ מ-1 לימון
  • 3 כפות טחינה
  • 3 כפות מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית סילאן
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מניחים את הבורגול בקערה יחד עם 1/2 כפית המלח, ויוצקים פנימה את המים החמים. משרים כך כחצי שעה או עד ספיגה מלאה של המים. בינתיים שוטפים היטב את כל הירקות (כרובית, פטרוזיליה, קייל, בצל ירוק וסלרי). מגררים את הכרובית בפומפייה, ומניחים בקערה גדולה. קוצצים דק מאוד את שאר הירקות ומוסיפים לקערה עם הכרובית. מוסיפים גם את הבורגול המושרה. מערבבים. שוטפים את הנקטרינות, ופורסים לפרוסות דקות. מערבבים קלות עם שאר המצרכים.

הכנת הרוטב: מוזגים את כל המצרכים לקערה ומערבבים היטב. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, ומפזרים מעל גבינת ברינזה מפוררת.

תגובות